Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • salát:
    • hrst směsi listových salátů
    • šťáva z 1/4 citrónu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl
  • tatarák:
    • 250 g masa na tatarák
    • 1/2 malé červené cibule
    • kyselá okurka (stejné množství jako cibule)
    • 1 necelá lžička mletého pepře
    • 1 zarovnaná lžička lahůdkové papriky
    • 1,5 lžičky hořčice
    • 1 lžička kečupu
    • 2 lžičky worcesterské omáčky
    • 1 větší stroužek česneku
    • 1,5 lžíce oleje
    • 1 žloutek
    • sůl
  • k podávání:
    • 1 ciabatta
    • olivový olej
    • 1 stroužek česneku
Majitel brněnské firmy Huhuchilli Tomáš Hinduliak uspěl v roce 2021 se svou švestkovou chilli omáčkou na prestižní gastronomické soutěži Great Taste Awards, kde získal jednu hvězdu.
Čech získal Gastro Oscara: Na světové soutěži uspěl se švestkovou chilli omáčkou

Postup:
Cibuli a okurku nakrájíme na velejemno.

Maso na tatarák umeleme na jemno, já ho melu na 2x-3x (nebo se dá koupit už hotové umleté).

K masu přidáme všechny přísady kromě žloutku (česnek utřeme, ať tam nejsou velké kusy) a důkladně promícháme. Ochutnáme a případně dochutíme. Necháme alespoň 30 minut odležet v lednici.

Ciabattu nakrájíme na plátky, pokapeme z obou stran olivovým olejem a pak opečeme na suché pánvi dozlatova. Poté můžeme potřít česnekem.

Salát smícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou a solí.

Servírujeme tatarák, nahoru dáme žloutek (můžete ho rovnou i zamíchat dovnitř, ale já to mám radši takto) s opečenou ciabattou a salátem.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.