Tak zní příběh, který ke svému autorskému drinku Backdoor (v překladu „Zadní vrátka“) vymysleli barmani z brněnského baru Super Panda Circus. V principu jde o obměnu klasického neworleanského koktejlu Sazerac.

Jeho základ tvoří panák koňaku Bache Gabrielsen American Oak, jenž posledního půl roku dozrával v dubových sudech z Tennessee. Barmani tento koňak navíc infuzují banánovými slupkami, což mu ve finále dodá silné aroma zralých banánů. Dužinu z banánů barmani použijí na výrobu banánovo-rozinkového fermentátu do jiného drinku.

Další složkou koktejlu je hroznový likér Briottet Ratafia, který mu dodá potřebnou kořeněnost. Trocha banánového likéru od stejného výrobce pak drink chuťově podrží v ovocných tónech.

Malinová limonáda
Domácí malinová limonáda: ovocné osvěžení, které překvapí chutí i vůní

Ve správné variaci na Sazerac nemohou chybět tradiční Peychaud’s Bitters, hořké kapky s příchutí anýzu.

Hladinu koktejlu Backdoor zdobí jemná pěna vyrobená svařením likéru Pastys, šampaňského vína a zeleného kardamomu a vymícháním ingrediencí s vaječným bílkem. Pro veganské hosty barmani samozřejmě místo bílku použijí cizrnovou vodu. Tato pěna nápoj výrazně osvěží.

„Drink jsme vymýšleli za účelem vytvořit intenzivní aromatické propojení zralých banánů s anýzem, což byla fakt výzva. Výsledná chuť je svěží a zároveň trpká. Stejně jako pocit, když vyskakujete z okna na svobodu před hrozícími policejními bouchačkami,“ dodává šéfbarman Super Panda Circusu Michal Nevrlý.

Zapomeňte na Mojito nebo Piñacoladu. Barmani dnes umí namíchat takové kreace, že se vám z toho zatočí hlava – doslova! Představujeme vám trochu šílené, ale zároveň i velice sofistikované drinky z koktejlového menu brněnského baru Super Panda Circus, který patří k absolutní barové špičce.