Jak na Masarykovo cukroví

Většího vlastence mezi cukrovím nenajdete. Favorit našeho prvního prezidenta spoléhá na křehké kousky lískových ořechů v kakaovém těstě.

Suroviny na dva plechy

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g lískových oříšků
  • 200 g másla
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 1 žloutek
Vyznáte se v cukroví? Vyzkoušejte si, jak pochodíte v našem fotokvízu. Ilustrační foto.
KVÍZ: Vyznáte se v cukroví? Zkuste si test, jak dobře znáte chuť Vánoc

Postup receptu na Masarykovo cukroví

  1. Ořechy na hodinu namočte do studené vody, pak je osušte a nahrubo nasekejte.
  2. Mouku, kakao, žloutek a máslo promíchejte a vypracujte hladké těsto. Přidejte do něj ořechy a vytvarujte dva válečky o průměru 3 cm.
  3. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici.
  4. Druhý den válečky nakrájejte na kolečka silná 0,5 cm, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 170 °C.
  5. Po vyjmutí můžete část ještě teplých koleček obalit v moučkovém cukru.

zdroj: Gurmet