Medailonky z panenky
Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 400 g vepřové panenky
- olivový olej
- snítka tymiánu a rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- 40 g másla
- sůl
- pepř
- 4 střední brambory varného typu C
- 30 g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst petrželky
- 50 ml smetany ke šlehání
- 150 g červeného zelí
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce octu
- 1/2 lžíce cukru
- 150 g zelených fazolek

Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do měkka do osolené vody.
2. Fazolky zbavíme konců, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 3-4 minuty, tak aby nebyly rozvařené.
3. Fazolky zcedíme a dáme do ledové vody, aby neztratily barvu.
4. Zelí nakrájíme na jemno, osolíme, na 2 minuty promačkáváme, aby zkřehlo. Přidáme olej.
5. Poté dochutíme solí, octem a cukrem dle chuti. Dáme vychladit do lednice.
6. Cibuli nakrájíme na hrubo a opečeme na másle do lehce zlatova. Na poslední minutu přidáme i najemno nasekaný česnek. Dáme to do misky.
7. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky tlusté 2 cm.
8. Pánev rozpálíme, přidáme olivový olej a opékáme medailonky zprudka cca 2 minuty z každé strany dozlatova.
9. Mezitím rozšťoucháme brambory, přidáme smetanu a další složky. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.

10. Jakmile bude maso opečeno, stáhneme plamen na minimum, přidáme máslo, bylinky, rozmáčklý česnek a ještě minutu z každé strany necháme panenku dojít. Přeléváme máslem.
11. Panenku dáme stranou odpočinout a až nyní osolíme a opepříme.
12. V másle ohřejeme fazolky. Dochutíme solí a pepřem.
13. Servírujeme vše dohromady a přelijeme máslem z pánve.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.