Pravý ráj pro milovníky burgerů se od léta nachází ve Vodičkově ulici přímo naproti slavné cukrárně Myšák. Jde o odnož podniku George Prime Steak v Platnéřské ulici, do něhož se už několik let můžete vydat na prý nejlepší steaky v Praze.

V George Prime Burger si budete připadat jako v pravém americkém bistru, známém jako diner, ovšem oděném do moderního hávu. V zařízení interiéru hraje nejdůležitější roli dřevo v kombinaci s červenými potahy, a to vše doplňuje designové osvětlení. Navíc tu můžete zasednout do typických boxíků, a připadat si tak jako ve starém americkém filmu.

Pořádný a domácí
V George Prime Burger si zakládají na „domácí“ přípravě pokrmů. To znamená, že nepoužívají polotovary, náhražky ani žádné konzervy. Vaří jen z čerstvých surovin a i všechny omáčky si připravují sami. Jediné, co v jejich burgerech není domácí, jsou kečup a hořčice, ale i ty vybírají co nejkvalitnější.

V burgerech je samozřejmě nejdůležitější maso. To pochází z plemen Black Angus, jež se chová bez steroidů a hormonů. Burgery v George Prime se přitom připravují z těch nejlepších řezů tohoto hovězího masa. I když je maso sebelepší, bez housky se burger neobejde a i na její kvalitě záleží. Tady vám mleté maso naservírují v originálních squishy buns, jimž dodává zajímavou chuť poprašek z kaštanové mouky.

S tuňákem i batáty
Burgery v George Prime jsou vpravdě originální a nenajdete v nich jen obyčejný kečup a plátek rajčete a okurky. Těšit se tak můžete na zajímavé kombinace chutí. Ani Klasický burger není ochucený jen obyčejnou majonézou, ale citronovou aioli s dijonskou hořčicí, což jej příjemně odlehčuje.

Z burgerů kromě klasiky doporučujeme burger s houbami a modrým sýrem Bleu d’auvergne, farmářský burger se sázeným vejcem, křupavým tyrolským špekem a aioli s pečenými jalapeno papričkami nebo burger s aioli s černým lanýžem, cibulovým džemem a sýrem provolone.

Mezi burgery najdete i variaci na americký sendvič Sloppy Joe s chilli con carne. I vegetariáni nebo vegani si v burgrárně přijdou na své. V Burgeru téměř přátelském k veganům najdou „jen“ placku z pečených sladkých brambor a černých fazolí, bbq omáčku a jablečno-fenyklový coleslaw salát. Ty, kteří mají rádi ryby, pak určitě potěší burger s grilovaným steakem z ahi tuňáka s wasabi majonézou a asijským coleslaw salátem s čerstvým ananasem a kešu oříšky.

Když nechcete burger
K burgeru patří hranolky, ale můžete si je dát i samostatně. Lanýžové hranolky s vyzrálým parmezánem a lanýžovou solí chutnají výborně i samotné, stejně tak jako hranolky ze sladkých brambor s jogurtovým dipem s čerstvými bylinkami. Hranolky si také můžete objednat s chilli con carne nebo v podobě nejslavnějšího kanadského pouličního jídla – poutine (tj. hranolky s domácí hovězí šťávou a rozpuštěnou mozzarellou).

Ti, kteří touží po lehčím jídlu, mohou vybírat z omezenější nabídky salátů. Všechny jsou ale nabízené ve dvou velikostech pro větší či menší jedlíky. Vyzdvihnout je třeba hlavně Thajský salát s kešu ořechy, pekingským zelím, čerstvým mangem a zálivkou z limety a čerstvé máty, k němuž je možné si navíc objednat opečeného tuňáka.

I dezerty odkazují k Americe. Najdete mezi nimi hříšně dobré brownie s čokoládovým portským a třešněmi nebo smažené mini koblížky s jahodovou pěnou a čokoládovou omáčkou. Pokud vám ještě po burgeru zbude na sladkost místo, určitě některý vyzkoušejte.

Menu:
Restaurace má stálý jídelní lístek. Jejich specialitou je Pay Day burger, který se podává pouze v pátek. Je v něm grilované mleté hovězí, ale také v másle pošírovaný kanadský humr, estragonová zabaglione omáčka, řeřicha a listový salát.

Ceny:
Klasický burger 195 Kč, Burger s ahi tuňákem 285 Kč, Hranolky 55 Kč, GPB Caesar salát malý 125 Kč, velký 195 Kč, Brownie 125 Kč

Kontakt:
George Prime Burger, Vodičkova 32, ww.georgeprimeburger.com

Hana Malénková