Perníkový koláč
Budeme potřebovat:
- 2 vajíčka
- 300 g moučkový cukr
- 2 polévkové lžíce švestkovým povidla
- 1 dl rumu
- 1 polévková lžíce mletá skořice
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1 čajová lžička sody bikarbony
- 1 ks kypřicí prášek do perníku
- 1 ks perníkový pepř
- 400 g hladká mouka
- 150 ml olivový olej
- 500 ml mléka

Postup:
1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a přidáme povidla smíchaná s rumem, aby byla řídká.
2. Všechny ostatní přísady vmícháme postupně a mícháme jen vařečkou. Až nakonec vyšleháme mixérem.
3. Vylijeme těsto na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme 40 minut na 170 °C.
4. Po upečení potřeme koláč marmeládou a zalijeme čokoládovou polevou.
Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.