Plněná kuřecí prsa s pečenými bramborami, chřestem a silnou omáčkou

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 kuřecí prsa (150 g/ks)
  • 100 g mraženého listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • 10 ks chřestu
  • 400 g baby brambor
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř
  • 30 g másla
Kuřecí křídla v barbecue whiskey smoky omáčce
Jedinečný recept: Kuřecí křídla v barbecue whiskey smoky omáčce

Postup:
1. Kuřecí prso položíme mezi dva kusy potravinářské fólie, jeden z každé strany. Paličkou na maso (tou částí bez hrotů) postupně naklepeme kuřecí prso dokud z něj nebude tenký plátek. Je třeba odříznout ze spodní části filet a použít kvalitní čerstvé prso. Potom jde krásně rozklepat na tenko a nerozpadne se.

2. Stejně připravíme i druhé kuřecí prso.

3. Kuřecí plátky položíme na větší kus potravinářské fólie. Poté osolíme a opepříme, potřeme utřeným česnekem a poklademe anglickou slaninou.

4. Nakonec poklademe rozmrazeným špenátem, z kterého jsme vymačkali přebytečnou vodu. Nic nedáváme úplně do kraje, aby se to dalo pak hezky zabalit.

5. Plátky zarolujeme a poté utáhneme do potravinářské fólie, jako bonbón a utáhneme.

6. Následně zabalíme do dvou vrstev alobalu a necháme chvíli odležet.

7. Brambory rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C na cca 25 minut.

8. Kuřecí závitky vložíme do vroucí vody a vaříme 20 min.

Petra Burianová vyhrála celorepublikovou soutěž amatérských pekařů v roce 2020
Na skvělý recept postačí i jen čtyři suroviny, říká Petra Burianová

9. Kuřecí vývar svaříme dokud nezačne houstnout, poté odstavíme a dokončíme před podáváním.

10. Uvařené kuřecí rolky vyjmeme z vody, rozbalíme, šťávu co pustili přidáme k omáčce.

11. Kuřecí rolky osušíme a následně opečeme na pánvi s olejem do zlatova.

12. Chřest vaříme 3 minuty v osolené vodě.

13. Dokončíme omáčku, svaříme na požadovanou konzistenci a dochutíme solí a pepřem. Na závěr vypneme plotnu a vmícháme studené máslo.

14. Rolky po opečení necháme chvíli odpočinout a poté krájíme na plátky.

15. Servírujeme plátky rolky s chřestem, pečenými bramborami a přidáme omáčku.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.