Plněné žampiony

K přípravě potřebujete:

  • 700 gramů žampionů
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 50 gramů strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 70 gramů parmazánu
  • 120 gramů smetanového sýra
  • 3 lžíce petrželky
  • 1 lžíce tymiánu
Pikantní stehna
Vynikající recept pro rodinu i přátele: Pikantní kuřecí stehno ve slanině

Postup:
Houby opatrně otřete navlhčenou papírovou utěrkou. Odlomte jim nožičky – ty nahrubo pokrájejte (nožičky, nikoliv kloboučky).

Na pánvi na středním plamenu rozpusťte máslo a asi pět minut na něm pražte pokrájené nožky hub. Přidejte prolisovaný česnek, a až se zhruba po minutě pořádně rozvoní, tak i strouhanku. Po dalších třech minutách osolte a opepřete podle chuti a pánev odstavte. Nechejte mírně vychladnout.

Směs přesypte do mísy a přidejte k ní smetanový sýr, 50 gramů strouhaného parmazánu, tymián a petrželku. Osolte, opepřete a pořádně propracujte stěrkou.

Po vymazaném plechu rozprostřete kloboučky žampionů a plňte je směsí po okraj. Nakonec je ještě posypte zbytkem parmazánu.

V troubě předehřáté na 200 stupňů žampiony pečte asi 20 minut. Kloboučky by měly získat tmavě hnědou a nádivka zlatavou barvu. Před servírováním je ještě můžete ozdobit oblíbenou čerstvou bylinkou.