Návštěvníci budou mít od pátku až do neděle unikátní možnost ochutnat pokrmy vybraných špičkových 22 restaurací z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant. Vedle nich je připravena bohatá nabídka nápojů, různorodých delikates, ale také hudba, na tři desítky cooking shows našich i zahraničních špičkových šéfkuchařů, workshopy a přednášky o zdravé stravě. Je připraven i bohatý ochutnávkový i výživový program pro děti.

Blaf. Ilustrační foto.
O víkendu lze na Plechárně ochutnat blafy. Na Černém Mostě bude Blaf Food Fest

„Cílem našeho festivalu je představovat kromě vysoké gastronomie zajímavá místa v Praze. Proto jsme v minulosti byli na Kampě, Slovanském ostrově Žofíně, U Karlova mostu, v zahradách Pražského hradu. Návštěvníci si letos užijí vyšehradských parků, sadů, barokních ochozů, středověkých i románských staveb a kouzelných výhledů na Prahu a Vltavu.“ říká zakladatel festivalu Pavel Maurer.

Letošním tématem festivalu je deset nejzajímavějších kulinárních trendů pro rok 2018.

Ilustrační foto.
Milovníci dobrého jídla a pití si na festivalu Foodparade přijdou na své

Hosté budou poznávat pokrmy „Všemi smysly“, a to dokonce i naslepo, ochutnají „Byliny a květiny“ oblíbené u šéfkuchařů, ale i „Superpotraviny“, také „Tradiční jídla z první republiky“, nebo si otestují tzv. „Fusion“ kuchyni, ve které se prolínají různé celosvětové gastronomické směry.

Vedle nápojových speciálů ze všech oblastí bude probíhat unikátní soutěž v poznávání potravin, které vypadají i chutnají jinak. „Víš, co jíš? Nevíš :-)“, to je zábavná atrakce napříč celým festivalem.

Prague food festival. Ilustrační foto.
Prague Food Festival vstupuje do druhé dekády

Mnoho slavných umělců a sportovců bude během celého festivalu servírovat ve stánku UNICEF africkou specialitu „isombe“. Výnos věnují pořadatelé festivalu na pomoc nejchudším rodinám pro nákup domácího dobytka rámci akce „Kozy pro Rwandu“.

Prague Food Festival navštíví každoročně asi 14 tisíc gastronautů z celé naší republiky i ze zahraničí.

Více informací najdete na praguefoodfestival.cz.

Začal tradiční  Pivní festival na pražské Letné a potrvá do 17 dní.
Na pivko a českou kuchyni. Pivní festival na Letné nabídne i pivo od domovařičů