Sladké srdce

Budeme potřebovat (asi na 12 kusů):

  • 250 g tvarohu v alobalu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • jahodová nebo malinová marmeláda, nebo maliny

Postup:

Nejprve si odvážíme mouku do mísy, přidáme k ní tvaroh z alobalu, vanilkový cukr a změklé máslo. Vytvoříme těsto, můžeme nechat i krátce zamíchat robotem.

Těsto si přeneseme na potravinářskou folii, vytvoříme silnější obdélník, aby se nám poté s těstem dobře pracovalo. Zabalíme ho do fólie a dáme do lednice alespoň na hodinu. 

Palačinky s mixitellami, müsli a borůvkami
Recept na snídani nejen pro děti: Palačinky s mixitellami, müsli a borůvkami

Polovinu vychlazeného těsta si přeneseme na pomoučený vál, nachystáme si také vykrajovátko malého srdíčka. Těsto vyválíme na plát silný cca 4 mm a nakrájíme na čtverce cca 12 x 12 cm. Do jednoho rohu naneseme lžičku tužší marmelády (řídkou můžete zajistit třeba nastrouhanými piškoty).

Rohy čtverců přeložíme tak, aby vznikla obálka a marmeláda bude schovaná ve spodní části. Překlady můžeme potřít rozšlehaným vajíčkem, aby se neodchlipovaly. Ze zbytků těsta vykrájíme srdíčka a přiložíme do středu obálky.

Obálky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a celé potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v rozehřáté troubě na 175 ° dozlatova, přibližně 15 minut. Vše zopakujeme i s druhou polovinou těsta.

Po upečení a vychladnutí jemně pocukrujeme a ozdobíme rozehřátou marmeládou, můžeme vmíchat i maliny.

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.