Příprava koláče s drobenkou.Zdroj: ShutterstockTvarohový koláč s drobenkou

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 750 g měkkého tvarohu, 3 vejce, 3 lžíce cukru, 0,5 l mléka, 1 vanilkový cukr, 30 g másla, citronová šťáva.

Postup: Mouku, hrnek cukru a prášek do pečiva smíchejte a polovinu rozprostřete na vymazaný plech. Tvaroh, mléko, vejce, vanilkový cukr a citronovou šťávu dobře rozmíchejte a opatrně nalijte na sypkou směs na plechu. Posypte druhou polovinou směsi a na povrch nastrouhejte máslo. Pečte v předehřáté troubě na mírnou teplotu.

Mramorová buchta

Ingredience: 2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 lžíce kakaa.

Postup: Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte ostatní suroviny, kromě kakaa a dvou lžic mléka. Důkladně promíchejte a polovinu  těsta nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé poloviny přidejte kakao a zbytek mléka. Opět dobře promíchejte a nepravidelně nalijte na první půlku. Pečte v mírně vyhřáté troubě.

Jogurtová buchta s ovocem

Ingredience: 2 kelímky bílého jogurtu, 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku moučkového cukru, 2 vejce, prášek do pečiva, drobenka (máslo, cukr, mouka), ovoce.

Postup: Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte ostatní suroviny, kromě ovoce a drobenky, a dobře promíchejte. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Pokud máte kompotované ovoce, nechte je dobře okapat, rozprostřete na těsto a posypte připravenou drobenkou. Pečte v mírně vyhřáté troubě.

Perník s čokoládou.Zdroj: ShutterstockPerník s čokoládou

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 hrnek vlažného mléka, 1/3 hrnku oleje, 1 vejce, kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce rumu, lžička perníkového koření.

Poleva: ve vodní lázni rozpusťte 1 tabulku čokolády na vaření se 2 lžícemi 100% tuku.

Postup: Mouku smíchejte s práškem do perníku, potom přidejte ostatní ingredience a vymíchejte hladké těsto. To vlijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý perník polijte rozpuštěnou čokoládou. Podle chuti můžete ještě posypat nasekanými oříšky nebo kokosem. Nechte ztuhnout.