Vepřo-zelo-bramboro

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 4 tenké plátky vepřové krkovice
  • 400 g brambor typu C
  • 400 g červeného zelí
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžičku sušených bylinek
  • 400 ml silného vývaru (lze nahradit kostkou šťáva k vepřovému masu)
  • 20 g studeného másla
  • 2 lžičky jíšky
  • ocet
  • petrželku
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej
Těstoviny s česnekovou omáčkou a kuřetem
Recept, který překvapí chutí: Těstoviny s česnekovou omáčkou a kuřetem

Postup:

1. Do rendlíku dáme vařit osolenou vodu.

2. Do druhého rendlíku dáme trochu oleje a rozpálíme.

3. Na oleji 2 minuty opečeme nakrájené zelí.

4. Do osolené vroucí vody dáme na 10 minut předvařit čtvrtky brambor.

5. K zelí přidáme kmín, osolíme a podlijeme trochou vody.

6. Přiklopíme poličkou a necháme 20 minut vařit.

7. Maso osušíme a okraje lehce nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo.

8. Vývar svaříme do zhoustnutí a poté dochutíme solí a pepřem.

9. Brambory zcedíme a dáme pozvolna opékat na pánev s olejem.

10. Zelí dochutíme cukrem a octem a zahustíme jíškou (já použil tu kupovanou).

Dokonalý šťavnatý holandský řízek zvládnete připravit snadno.
Jak připravit holandský řízek: Videonávod, s nímž to zvládne každý

11. Maso zprudka z obou stran opečeme na pánvi s olejem do zlatova.

12. Maso necháme chvíli odpočinout a poté osolíme, opepříme a posypeme bylinkami.

13. Brambory dochutíme solí, pepřem a na závěr vmícháme petrželku.

14. Šťávu co maso pustilo přidáme do omáčky. Vypneme pod ní plotnu a vmícháme kostičky studeného másla. Servírujeme vše společně.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.