Na festivalu se v prosluněném odpoledni prodírají davem stovky milovníků burgerů. Vybírat mohou ze zhruba čtyřiceti stánků s tradičními speciálními druhy masa. „Festivalu se účastníme pravidelně, dnes nabízíme třeba burger s parmezánovou bulkou, salátem a papričkami jalapeňos a sýrem Monterey Jack. Máme také vepřový burger s chedarem a slaninou,“ láká Václav Kar z restaurace Monte Bú.



Za asi sto korun si u každého stánku lidé vybírají burgery i od restaurací, které se běžně specializují na jiný typ jídel. „Děláme především středomořskou kuchyni. Dnes nabízíme burger z trhaného kančího boku s křenovou majonézou a zelím na oreganové bulce, ten je nejpopulárnější na tomto festivalu. A jako druhou volbu máme malý výlet do Řecka, jehněčí burger s tzatziky salátem a feta sýrem,“ popisuje nabídku manažer brněnské restaurace Noem Arch Jiří Vojanec.

Na své si na akci přišel třeba Brňan Martin Kučera. „Moc se mi tu líbí. Burgery mám rád, dělají přece hezká těla,“ směje se.