Salát Caesar s kuřecím masem
Budeme potřebovat (na 3 porce):
- 1 římský salát
- 2 kuřecí prsa
- 1 střední bagetka
- máslo
- sůl
- pepř
-
dresink:
- 150 ml olivového oleje
- 1 žloutek
- 1 lžička dijonské hořčice
- 75 g sýrů Grana Padano
- 30 ml vody
- 3 filety ančoviček
- šťáva z půlky citrónu
- sůl
- pepř
- 1 větší stroužek česneku
- 2 lžičky worcesterské omáčky

Postup:
Nejprve omyjte listy salátu, oklepejte z nich přebytečnou vodu a natrhejte na menší kousky (nekrájet nožem). Natrhaný salát dáme do lednice.
Bagetu nakrájíme na malé kostičky a na másle pozvolna opékáme do zlatova.
Do mixéru dáme žloutek, hořčicí, ančovičky, nastrouhaný sýr, nakrájený česnek, šťávu z citronu a vodu.
Rozmixujeme a poté postupně přiléváme olivový olej.
Dresink dochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou. Dáme vychladit.

Připravíme si kuřecí prso. Já je dělal sous vide 1,5 hodiny při 62 °C a následně opekl na pánvi do barvy. Pokud sous vide nemáte, můžete prso nejprve zprudka opéct na pánvi ze všech stran a následně dopéct v troubě při 160 °C. Doba dopékání závisí na velikost prsa, minimálně však 10 minut. Teplota středu musí být minimálně 62 °C.
Maso necháme před krájením chvíli odpočinout.
Těsně před podáváním smícháme salát, hrst krutonů a dresink a pak servírujeme salát a přidáme na plátky nakrájené kuřecí prso.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.