Telecí perkelt s noky

Budeme potřebovat:

  • 700 g telecí maso
  • 4 ks cibule
  • 1 čajová lžička sůl
  • černý pepř mletý podle chuti
  • 1 polévková lžíce červená paprika mletá
  • 1 litr vývar hovězí nebo zeleninový
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • na halušky:
    • 500 g hladká mouka
    • 2 vajíčka
    • 1 polévková lžíce sůl
    • 3 polévkové lžíce másla
    • 200 ml Acidofilní mléko
    • 50 ml minerálka
Hovězí na šalotce
Hovězí maso na šalotce: Snadný recept, kterým potěšíte rodinu i návštěvu

Postup:

1. Cibuli nakrájej na drobno a osmaž ji na oleji do zlatova.

2. Přidej telecí maso nakrájené na malé kostičky asi 1,5 cm velké.

3. Za stálého míchání prudce maso osmaž zhruba 4 minuty a přidej papriku, pepř a sůl.

4. Já si vývar dělám dříve, než začnu vařit toto jídlo. Přidávám na maso stále 2 polévkové naběračky, promíchám a zakryté dusím na slabém stupni (st.4).

5. Postup opakuji každých 20 minut, dokud není maso měkké.

6. Na halušky smíchejte všechny ingredience a udělejte si těsto, které se musí trochu táhnout, ale nesmí být husté.

Masová roláda
Vynikající masové rolády: I s minimem surovin vyčarujete lahodný oběd

7. Těsto nechte odležet 15 minut.

8. Do hrnce si dejte 3 litry vody, 1 polévkovou lžíci soli a nechte vařit.

9. Když voda vře, začněte házet noky. Halušky (var cca 5 minut) musí plavat na povrchu.

Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.