Přes 600 kusů hub nedávno našel Bořek Chládek z teplické restaurace Aladdin s kamarádem Zdeňkem Březinou v lesích v Krušných horách. „Jde o malé hříbky, které většinu naložíme do octa. Část zamrazíme a některé houby skončí v omáčce,“ svěřil se Deníku majitel restaurace Aladdin Bořek Chládek.

Vyprahlá země však zatím na většině míst Česka houbám nepřeje. „Kdo chce něco najít, ten by měl sledovat jen ta místa, kde předtím pořádně zapršelo,“ připomíná znalec hub Jiří Laštůvka, který zaznamenal v červnu celou plejádu zajímavých houbařských úlovků.
Mezi kilogramy kovářů, křemenáčů, hřibů smrkových či muchomůrek růžovek nechyběla v uplynulém týdnu například ani pořádná porce lišek. „Na místech, kde nechybí vláha, jsou teď nejčastějšími nálezy hřiby smrkové a dubové. Rostou i různé druhy kozáků,“ dodal Jiří Laštůvka.
