Tvarožník s ovocem
Budeme potřebovat:
- 500 g tvarohu v alobalu
- 500 ml podmáslí
- 4 vejce
- citronová kůra a šťáva
- 180 g cukr krystal
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- misku vypeckovaných třešní a červeného rybízu
- dvě hrsti mandlových lupínků

Postup:
Nejprve si do dvou misek oddělíme žloutky od bílku. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha a dáme je na stranu.
V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, poté zašleháme tvaroh, podmáslí, citronovou kůru a lžíci citronové šťávy, do mouky zamícháme kypřicí prášek a po částech přimícháme k ostatnímu. Nakonec opatrně vmícháme po částech i sníh.
Dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem, tedy vypeckovanými třešněmi a červeným rybízem, a mandlovými lupínky. Troubu rozehřejeme na 175 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Tvarožník jsem vzala s sebou na výlet a musím říct, že se po něm jenom zaprášilo.
Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.