Vepřová panenka s hranolky a zeleninou na másle
Budeme potřebovat (na 3 porce):
- 600 g vepřové panenky
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- 200 g brokolice
- 100 g zelených fazolek
- 1 střední mrkev
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 2 lžičky směsi bylinek
- 30 g másla
- maldonská sůl
- 600 g hranolek

Postup:
1. Vepřovou panenku vyjmeme z lednice a očistíme.
2. Odřízneme konce (ty si necháme na nějakou minutku) a použijeme jen střední vyšší část.
3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu.
4. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Z fazolek odřízneme konce.
5. Fazolky vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty vaříme.
6. Poté vložíme i brokolici a ještě 3 minuty vaříme.
7. Pak zcedíme a zchladíme v ledové vodě.
8. Zbytek zeleniny nakrájíme na menší kousky. Česnek na jemné plátky.
9. Vepřovou panenku potřeme olivovým olejem.
10. Na rozpálenou pánev přidáme olivový olej.
11. V pánvi panenku opečeme dozlatova ze všech stran.
12. Následně ji vložíme do trouby předehřáté na 180°C a dopečeme 10-12 minut .
13. Do pánve po panence přidáme olivový olej a pak zprudka opékáme zeleninu.
14. Nejdříve opékáme minutu mrkev, poté přidáme papriku a cibuli a opékáme další 2 minuty. Přidáme česnek.
15. Panenku vyndáme z trouby a necháme odpočinout.

16. Na pánvi krátce prohřejeme brokolici a fazolky.
17. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
18. Na závěr přidáme máslo.
19. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a až nyní osolíme a opepříme.
20. Servírujeme plátky panenky na zelenině a přidáme hranolky.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.