Stroganov (nejen) pro veteriány

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 400 g žampionů
  • 2 červené cibule
  • 1 červená paprika
  • 200 ml smetany
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 2 lžičky lahůdkové papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • chilli dle chuti
  • 1 hrnek jasmínové rýže
  • 1,5 hrnku vody
  • 25 g másla
  • sůl
Plněné žampiony
Silvestrovská umami chuťovka: plněné žampiony

Postup:
V hrnci rozpustíme máslo a na něm opečeme 2 minuty rýží. Tu neproplachujeme.

Poté zalijeme vodou, přivedeme k varu a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme cca 20 minut. Dokud nebude rýže měkká.

Žampiony nakrájíme na silnější plátky. Papriku na kostičky, cibuli nakrájíme více na hrubo.

Žampiony opečeme na olivovém oleji. Jakmile se začnou barvit, přidáme cibuli a papriku a společně ještě cca 3 minuty opékáme.

Přidáme rajčatový protlak a opékáme další 2 minuty.

Následně přidáme lahůdkovou papriku a zalijeme smetanou.

Modak
Plněné knedlíčky z celého světa. Znáte Xiaolongbao nebo Modak?

Krátce provaříme a dochutíme solí a chilli.

Rýži po vyndání z trouby promícháme a necháme z ní odejít páru ven.

Servírujeme v misce.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.