Zapečené gnocchi s kuřecím masem
Budeme potřebovat (na 5 porcí):
- 600 g horních kuřecích stehen (bez kosti)
- 800 g gnocchi
- 300 g žampionů
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g mraženého hrášku
- 300ml smetany ke šlehání
- 150 g sýru (já dávám cheddar)
- sůl
- pepř
- směs bylinek (já používám sušené)

Postup:
1. Gnocchi uvaříme dle návodu, poté zcedíme a propláchneme studenou vodou.
2. Kuřecí stehna osolíme a opepříme.
3. Pánev nejprve vypálíme.
4. Do pánve přidáme olivový olej a rozpálíme.
5. Vložíme maso kůží dolů (kůži osušíme papírovou utěrkou).
6. Opékáme z obou stran do zlatova.
7. Maso dáme stranou.
8. Ve výpeku opečeme do lehce zlatova gnocchi. Poté dáme stranou.
9. Přidáme trochu olivového oleje a opečeme plátky žampionů do lehce zlatova.
10. Poté přidáme cibuli a česnek a opékáme 2 minuty.

11. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme bylinky.
12. Přidáme sýr a necháme rozpustit.
13. Přidáme gnocchi a hrášek promícháme a necháme krátce provařit.
14. Nahoru dáme opečené maso, přiklopíme pokličkou a pečeme při teplotě 180 °C dvacet minut.
16. Servírujeme rovnou z pánve.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.