Zapečené těstoviny s uzeným masem
Budeme potřebovat (na 4 porce):
- 300 g semolinových těstovin
- 300 g uzeného masa
- 2 menší cibule
- 2 jarní cibulky
- sůl
- pepř
- 1 lžička drceného kmínu
- 4 vejce
- 50 ml mléka
- 2 lžíce oleje

Postup:
1. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Když začne vřít, nasypeme do ní těstoviny a vaříme do skoro měkka. Přeci jen je budeme ještě péct.
2. Cibuli nakrájíme na jemno a pozvolna opečeme na oleji do lehce zlatova.
3. Těstoviny zcedíme a propláchneme studenou vodou. Přidáme k nim opečenou cibuli.
4. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme do zlatova (já měl krkovici, tak nebylo třeba přidávat olej, ale u suššího maso trochu přidejte). Na poslední minutu k němu přidáme kmín, aby se hezky rozvoněl.
5. Jarní cibulku nakrájíme na jemno a přidáme k těstovinám.
6. K těstovinám přidáme i uzené maso opečené do zlatova.
8. Opepříme, promícháme, ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem.

9. V misce rozšleháme vejce s mlékem.
10. Vejce přilijeme k těstovinám a celou směs důkladně promícháme (nezalívejte těstoviny vejci až na pekáči, velká část by jich zůstala na povrchu).
11. Všechno přemístíme do vhodného pekáče a pečeme cca 40 minut při 200 °C. Do lehce zlatova na povrchu i zespodu.
12. Servírujeme s kyselou okurkou.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.