Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zapojte se s Deníkem a Sedlčanským do projektu Skvěle naložené Česko!

Naložte si Hermelín podle receptů z celé České republiky.

14.2.2018
SDÍLEJ:

Naložte si hermelínFoto: DENÍK

Nakládání do oleje - kdysi potřeba prodloužit trvanlivost potraviny, dnes vyhledávaný způsob přípravy pro Čechy milovanou delikatesu. Milovníci nakládaného sýra vyhledávají tuto tradiční českou pochoutku nejen v dobrých hospodách, ale připravují si ji i doma. Každý gurmán ví, že pro nakládání je nejlepší Sedlčanský.

Jiný kraj, jiný mrav a jiné chutě. Se Sedlčanským si naložíte specialitu podle svého gusta a s tradičními surovinami, které jsou vám v kraji blízké. „K nakládání se nejlépe hodí Sedlčanský Smetanový, s nímž vynikne jeho máslová chuť a krémová textura ve spojení s bylinkami a dalšími přísadami, které při nakládání použijete,“ radí Jaroslav Semerák, brand manažer značky Sedlčanský společnosti Savencia. Pro nakládání jsou vhodné další sýry Sedlčanský, jejichž specifická chuť a konzistence ladí v dalších lahodných kombinacích, které najdete na www.skvelenalozenecesko.cz.

Výběr dobrého sýru pro nakládání je priorita číslo 1. K dobrému výsledku je ale potřeba vědět o nakládání mnohem více. Například, že olej nemá sýr ochutit, ale má přenést chutě a aroma dalších přísad a v neposlední řadě zajistit trvanlivost. Proto postačí slunečnicový nebo řepkový olej.

Pro dochucení se včetně kuliček pepře a nového koření hodí i pár snítek bylinek, česnek i cibule. Na skvelenalozenecesko.cz najdete ale mnohem výzev, které zdaleka nekončí u těchto ingrediencí. Kyselé okurky, chilli papričky nebo jalovec – nic není nemožné. Stačí jen sáhnout po sýru, ke kterému budou tyto kombinace ladit. Abyste dosáhli kýženého výsledku, je třeba celou tu dobrotu pěkně srovnat do sklenice, zalít olejem tak, aby bylo vše ponořené, důkladně uzavřít, aby dovnitř nepronikl vzduch, nechat při pokojové teplotě a čekat. Po dvou až třech dnech se sýr krásně proleží. Sýr dále uchovávejte v chladu, kde vydrží 1 – 2 týdny.

Inspirujte se:

Rychlokvaška od Znojma

Indredience:

3 Sedlčanské Smetanové
1 menší čerstvá červená paprika
4 čerstvé okurky nakládačky
1 červená cibule
2 lžíce dýňových semínek
2 lžíce domácí čalamády nebo kysaného zelí
Čerstvě namletý pepř
Špetka hrubozrnné soli
150 ml slunečnicového oleje

Postup:

Hermelíny si nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím si očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců, a nakrájejte na tenčí proužky. Okurky si očistěte kartáčkem, slupku nemusíte loupat a pokrájejte na silnější proužky. Čalamádu nechejte v nálevu.

Začněte vrstvit do sklenice. Nejdříve nasypejte vrstvu dýňových semínek, poté prokládejte trojúhelníčky hermelínu, spolu se zeleninou a čalamádou i s nálevem. Zasypávejte solí, pepřem. Takto střídejte, dokud není sklenice takřka zaplněná. Nakonec zalejte slunečnicovým olejem.

Očistěnou sklenici zaklapněte a nechejte uležet 2 dny na pokojové teplotě. Moravskou zeleninovou bombu si dopřejte jako přílohu k domácímu uzenému, ideálně se sklenkou moravského muškátu k tomu.

Plzeňský pivák pod pultem

Ingredience:

3 Sedlčanské Romadury
1 bílá cibule
1 červená cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce nakládaných perličkových cibulek
Pár kuliček černého pepře
Lžička červené papriky
Lžička soli
3 lístky bobkového listu
1 hrst slunečnicových semínek
2 dcl plzeňského piva
2 lžíce hrubozrnné hořčice
150 ml slunečnicového oleje

Postup:

Romadury si rozkrojte a posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.

Česnek a obě dvě oloupané cibule si nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte Romadur a přiklopte.

Proložené Romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.

Nakonec si rozmíchejte v nádobce, ze které se Vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselý okurek.

Pikantní Vysočan z Horácka

Ingredience:

2 Sedlčanské Hermelíny pikantní
50 g najemno nakrájených koleček vysočiny
100 g nakládaného celeru
2 jarní cibulky
1 chilli paprička
2 lžíce rajského protlaku
3 beraní rohy – čerstvé nebo předem naložené
1 lžička soli
1 lžička kuliček pepře 4 barev
150 ml řepkového oleje

Postup:

Hermelíny podélně překrojte a z obou stran jen potřete rajským protlakem, poté přidejte několik koleček salámu a zaklapněte. Nechejte chvíli odpočinout na pokojové teplotě.

Jarní cibulku si očistě a nakrájejte na silnější proužky. Chilli papričku opravdu najemno a pozor na oči! Pokud použijete čerstvý celer, také si jej očistěte a nastrouhejte nahrubo. Nakládaný celer sceďte z láku, ale nechejte i trochu šťávy v něm.
Do předem očištěné sklenice začněte postupně vkládat ingredience. Nejdříve nastrouhaný celer spolu s jarní cibulkou, poté odpočatý sýr, beraní roh a chilli papričku. Prosolujte a opepřete.

Jakmile je sklenice plná, ne úplně po okraj, zalejte řepkovým olejem, který je právě pro Horácko jako takové nejvyužívanějším, díky řepce olejné, která se zde hojně pěstuje.

Sklenice řádně zaklapněte, nechejte 2–3 dny uležet a konzumujte. Tento pálivě a až aromaticky naložený horácký Vysočan nejvíc koštuje na pořádném krajíci chleba potřeném vrstvou domácího másla a pro fajnšmejkry sklenicí podmáslí k tomu na vyvážení pikantnější chutě.

Autor: Komerční sdělení

14.2.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Obsluha strojů 90 Kč

Obsluha lakovacích zařízení na povrchovou úpravu kovů a jiných materiálů Navěšovač na práškové lakovně. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 90 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Navěšovač na práškové lakovně - obsluha lakovací linky., Požadujeme vyučení, orientaci v technické dokumentaci, spolehlivost, dobrý zdravotní stav., Nabízíme pracovní poměr na dobu neurčitou, mzdu od 90,- Kč/hod. + příplatky.. Pracoviště: Letovické strojírny, s.r.o. - pracoviště letovice, Pražská, č.p. 333, 679 61 Letovice. Informace: ., +420 516 487 712.

Výroba - Výroba Obsluha strojů 18 000 Kč

Obsluha strojů na výrobu a zpracování výrobků z plastu Lisař/ka umělých hmot, operátor/ka plastikářské výroby, montážní dělník/ice. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 9. Poznámka: MÍSTO VÝKONU: Jablonské nábřeží č.p. 305, 561 64 Jablonné nad Orlicí. Pracoviště: Isolit-bravo, spol. s r.o., Jablonské nábřeží, č.p. 305, 561 64 Jablonné nad Orlicí. Informace: Miloslav Žemlička, +420 724 081 025.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 16 400 Kč

Pomocní skladníci Skladníci. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16400 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Místo pracoviště:, - Komerční 145, Nupaky, , Prvotní kontakt:, - tel.: 777 740 041 Po-Pá od 09:00 do 15:00, - e-mail: alena.szokalova@levnepotraviny.cz, - osobně na adrese pracoviště po předchozí tel. domluvě, , Upřesňující údaje:, - výpis RT, - dopravní mobilita, - dobrá komunikace, - vyskladňování zboží k rozvozu na prodejny, , Zaměstnanecké výhody:, - příspěvek na dopravu. Pracoviště: Levné potraviny s.r.o. - nupaky, Komerční, č.p. 145, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Alena Szokalová, +420 777 740 041.

Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 95 Kč

Prodavači v prodejnách Doplňovači zboží - mléčné výrobky. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dělené směny, úvazek: . Mzda min. 95 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: POŽADAVKY: možnost práce i bez vyučení, NABÍZÍME: směnnost - krátký/dlouhý týden, KONTAKT: telefonicky. Pracoviště: Ahold czech republic, a.s. - albert hypermarket svitavy (u tří mostů), U Tří mostů, č.p. 716, 568 02 Svitavy 2. Informace: Helena Pallová, +420 724 954 446,461 550 637.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Maturitní zkouška. Ilustrační snímek.
AKTUALIZOVÁNO
8 4

Čím dál horší. Maturitu z češtiny i matematiky letos zvládlo méně studentů

Mike Pompeo
25 8

Na Írán uvalíme nejsilnější sankce v historii, prohlásil ministr zahraničí USA

Čínské lunární ambice, Madurův triumf a start referenda ČSSD: Vteřiny dne

Zjistěte během několika málo sekund, co nejdůležitějšího přinesl dnešní den.

Boje na východě Ukrajiny pokračují, exploze zničila strategický most u Luhansku

Boje na východě Ukrajiny o víkendu zesílily a stále pokračují. Došlo k více než 50 přestřelkám, ukrajinská armáda zatím potvrdila 55 vojenských akcí, přičemž nejméně v 19 případech byly použity zakázané těžké zbraně. Zbořen byl rovněž strategický most vedoucí k Luhansku, kdo za jeho explozí stojí, zatím nebylo oficiálně potvrzeno.

Nezasahujte do jednání s pojišťovnami, píšou lékaři ministerstvu

Nezasahujte do jednání segmentů zdravotní péče s pojišťovnami o úhradách na příští rok, jak jste deklarovali, píše Koalice soukromých lékařů v otevřeném dopise premiéru Andreji Babišovi (ANO) a ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi (za ANO). Soukromí lékaři také kritizují slib růstu platů sester v nemocnicích a úvahy o výsluhách. Žádají schůzku, ministr jejich nabídku přijal. 

Fotky jsou na světě. Královští novomanželé zveřejnili oficiální svatební snímky

Britská královská rodina dnes zveřejnila tři oficiální svatební fotografie ze sňatku britského prince Harryho a americké herečky Meghan Markleové. Na snímku je v zeleném pokoji zámku Windsdor přítomna nejbližší rodina včetně královny Alžběty II. Ikonickou rodinu zvěčnil fotograf Alexi Lubomirski. 

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT