Vzápětí si pak ministr vnitra Kubice, který je expertem na prorůstání organizovaného zločinu do politiky vzpomněl, že mu pan Lessy měl před časem říct, že od policie odejde. Ještě je přitom velice čerstvý Kubiceho výrok, jak je asi nemožné, aby policejní prezident a ministr financí Kalousek oba současně zůstali ve funkcích, po té co se škaredě poštěkali.

Ohrožen tedy bude spíše policejní prezident, ale kdyby se to nechalo na občanech, zjevně se jim více oškliví ministr Kalousek a prezidenta Lessyho by nechali kde je. Podobně jako policisté, kteří svého nynějšího prezidenta podporují, protože už jim politici prorostlí s organizovaným zločinem jdou na nervy. Názor veřejnosti je sice politikům vcelku lhostejný, docela si vystačí s názory vlastními, ale když ignorují občany příliš dlouho a příliš okatě, nakonec se jim to vymstí.

Pamětníci vědí, že bývalý režim nakonec doplatil právě na aroganci vrchnosti. Dnešní kapitalistický papaláš je přitom tomu někdejšímu komunistickému podobný jako vejce vejci, přičemž kupodivu nehraje roli jeho politická příslušnosti. Papalášství je pravolevé. Není dáno politickou orientací, ale charakterovou nedostatečností, přičemž deviantní chování startuje moc. Masová podpora lidí, kterých se politici snaží zbavit, neplyne z toho, že by občan třeba pana Lessyho důvěrně znal a cenil si jeho odbornosti. Lessy je hvězdou, protože mu jdou po krku papaláši a mafiáni.