Pan Čaniga tvrdí, že v jeho likérce žádný metanol není. Pokud za své láhve ručí a nálezu inspekce nevěří, existuje jednoduchý způsob, jak uklidnit zákazníky. Pan Čaniga by měl v přímém přenosu osobně vypít láhev svého Draka. Nejlépe společně s jednatelem společnosti Verdana panem Sedlaříkem. Ten rovněž na tuzemák, který se chystal distribuovat, ještě před několika dny nedal dopustit!

Pokud neuvidíme zmíněné jednatele, jak osobně testují podezřelé vzorky, měli bychom se mít před jejich zbožím na pozoru. Důvodem k opatrnosti je pak i nejistota, zda anonymní informátoři povedou kontrolory za ruku i příště. Protože nebezpečí trvá, stojí za úvahu držet se prohibiční strategie a místo kořalky holdovat raději pivu a vínu. Zatímco metanol zabíjel, absence destilátů se obešla bez obětí. Také se nepotvrdilo, že by u vína byla menší legrace, než s tuzemákem.

Do smíchu není panu Čanigovi, neboť mu likérka nejspíše zkrachuje. Ukazuje se totiž, že likvidační postup inspektorů a kontrolorů je docela na místě. Už nejde jen o špatně vedené účetnictví, nýbrž také o zdraví. S draky nelze vyjednávat. Všechny pokusy o jejich ochočení selhaly. Je to škodná, co jde přes mrtvoly. Drakův jednatel se nemůže divit, že lidé chtějí happy end. Záchranu princezny chrabrým rytířem, co sani osekává hlavy chrlící hořící metanol.