„Patrik do klubu po lidské stránce velmi dobře zapadl a o to víc nás to mrzí. Tím spíš když jsme chtěli jít určitou cestou, o které jsme mluvili před začátkem sezony. Situace se nicméně stává čím dál méně udržitelnou a my museli jednat, dokud je čas,“ uvedl na klubovém webu generální manažer klubu Jan Tůma s tím, že šlo velmi těžké rozhodnutí.

„Odvoláním trenéra Augusty v žádném případě nesvalujeme vinu pouze na něj. Valnou část odpovědnosti nesli a nadále ponesou především hráči. Hlavně oni si musí uvědomit, o co se tu hraje,“ dodal.

Augusta přišel k Bruslařům před aktuální sezonou na místo uvolněné po letech Františkem Výborným. Rodák z Jihlavy vedl středočeský tým ve dvaceti extraligových zápasech, z nichž si odnáší zápornou bilanci osmi výher a dvanácti porážek.

Nového hlavního kouče klub plánuje představit v nejbližších dnech, v pátečním domácím utkání s Hradcem vedli tým dosavadní asistenti Žabka s Ujčíkem.

Podle zatím neoficiálních informací by novým koučem BK Mladá Boleslav měl být Vladimír Kýhos, který naposledy vedl hokejisty Třince.

Vojtěch Němec.
Němec bude hledat střeleckou formu v Mladé Boleslavi. Odchází na hostování
Litvínov (v černém) versus Mladá Boleslav.
Litvínov se střelecky rozparádil. Boleslav srazil šesti góly