Pětačtyřicetiletý Beránek si za asistenta vybral bývalého obránce Jana Srdínka, premiéru si odbudou v pátečním domácím utkání proti Mladé Boleslavi.

"Uděláme všechno pro to, aby se Slavia zachránila v extralize," prohlásil v tiskové zprávě Beránek. "Věřím, že s Honzou Srdínkem budeme schopni se dobře doplnit. Při výběru pro mě byly rozhodující lidské vlastnosti a jeho pohled na hokej."

Beránek je už čtvrtým hlavním trenérem Slavie v sezoně a jako asistent spolupracoval se všemi třemi předchozími. Po dlouholetém kouči Vladimíru Růžičkovi, který zamířil k české reprezentaci nastoupil loni v létě Ladislav Lubina. Po jeho odvolání před polovinou prosince vedl tým ve dvou zápasech dočasně trenér juniorky Petr Novák a následně převzal tým Dušan Gregor.

Beránek působil ve Slavii jako hráč od roku 2001 do roku 2010 a jako kapitán dovedl klub k oběma titulům v letech 2003 a 2008. Po skončení kariéry byl olympijský vítěz z Nagana další tři sezony i jedním z Růžičkových asistentů a působil i u juniorského týmu.

Srdínko byl dosud šéftrenérem hokejové mládeže v Benešově. "Byl jsem rád, když mě Pepa oslovil, protože už mě láká velký hokej. Známe se už od mých dvaceti let, kdy Pepa přišel do Vsetína, hráli jsme spolu, pak i několik let proti sobě, studovali jsme spolu trenérskou školu. Byli jsme často v kontaktu a konzultovali hokejové věci," uvedl Srdínko.

Srdínko, který v neděli oslaví 41. narozeniny, má na kontě jako hráč sedm titulů se Vsetínem a Spartou, další dva získal ve slovenské extralize. Působil v české extralize také v Kladně, v zahraničí hájil barvy Novosibirsku, švédského Leksandu a Slovanu Bratislava.