Velkou zásluhu na tom, že Ostravané oba domácí zápasy zvládli, má téměř neprůstřelný gólman Filip Šindelář. V pondělí vychytal druhé čisté konto v sezoně (2:0), v úterý inkasoval pouze jednou (3:1), když kryl 26 střel. Ve třetí třetině zneškodnil při liberecké stíhací jízdě vyrážečkou trestné střílení Vlacha i sólo Bulíka.

Zvládli jste i druhý domácí zápas a v předkole play off vedete nad Libercem 2:0 na zápasy. Lépe už jste na tom být nemohli…
Těší nás, že jsme to zvládli. Ale nepřeceňoval bych to. Pořád nám chybí ještě jedno vítězství a nás teď čeká nový Liberec. Hráli jsme tam letos dva zápasy a oba prohráli. Snad to prokletí zlomíme a postoupíme už tam. Oni se doma cpou ještě více do branky, střílejí ze všech pozic. Bude to strašně těžké.

Po pondělní fotbalové výhře 1:0 jste říkal, že jste se ve třetí třetině nudil. To ale včera neplatilo…
Je to tak. Tentokrát to bylo naopak. Do půlky na mě pořádně nešel puk, ve druhé půlce už toho bylo o dost víc.

Vám se podařilo v nástupech do prvních dvou třetin skórovat a zásluhou Strapáče to bylo 2:0. V polovině zápasu však přišlo snížení a soupeř se zvedl…
Ono to tak bývá, že když dáte gól, hraje se vám lépe. I my to tak máme. Nakonec jsme to ale zvládli a jsme rádi, že vedeme v sérii dva nula.

Ve 46. minutě za stavu 3:1 jste čelil trestnému střílení. A Vlachovi ho chytil…
Byl to dost důležitý moment. Byl by to pro Liberec kontaktní gól, začali by na ledě ještě více lítat. Pak tam měli ještě jeden nájezd. V tom období jsme hráli špatně, tlačili se zbytečně dopředu a z toho přicházely tyhle sóla. Naštěstí jsme to přečkali.

Vlach říkal, že tam místo bylo. Jak jste tu penaltu viděl vy?
Vždycky tam je nějaké místo. Je to o tom, jestli ho hráč trefí, nebo ne. Musím přiznat, že jsem netušil, co bude dělat. Počkal jsem si na to, kam vystřelí. A dopadlo to dobře, trefil mě do vyrážečky.

Vyřazovací boje vám očividně sedí. Ve dvou zápasech proti Liberci jste inkasoval pouze jednou. To je skvělá vizitka…
Jsem rád, že mi to vychází, ale je to prací celého týmu. Nejsem gólman, který by se vyloženě v zápasech play-off vyžíval.

V brance působíte jistě. Kde berete ten klid? Hraje se o čtvrtfinále, jde o hodně…
Když vám to jde, klid přichází sám. Dokud se bude dařit, tak tam bude.