"Nevím, čím to bylo. Jestli přemotivovaností nebo nervozitou. Chtěli jsme podat co nejlepší výkon, ale začali jsme hrozně. Každopádně se z toho musíme rychle oklepat," řekl ke katastrofálnímu úvodu duelu ze strany Čechů jeden z klíčových útočníků Tomáš Hertl.

"Švédů jsme se zřejmě zalekli, nabídli jim přesilovky a ty soupeře hodně nakoply," přiznal gólman Matěj Machovský, který si v zápase připsal 37 úspěšných zákroků a jen díky němu Češi prohráli jen o tři branky.

Za stavu 0:2 měli čeští hokejisté několik šancí na snížení, nedařily se jim ale přesilové hry a ve druhé části v jedné z výhod dokonce sami inkasovali. "Byl to samostatný únik švédského útočníka. Snažil jsem se vykrýt co největší prostor v brance, ale puk mi nějak prošel mezi nohama," popsal definitivně zlomovou branku Machovský.

Ve třetí dvacetiminutovce se Dmitriji Jaškinovi podařilo protlačit kotouč za záda brankáře Joela Lassinantiho, jenže kvůli posunuté brankové konstrukci nemohl být gól uznán. O jediný gól se tak postaral až šest sekund před koncem kapitán Lukáš Sedlák. "Švédové lépe bruslili a byli lepší v koncovce. Rozhodly jejich smrtící přesilovky," dodal útočník Martin Frk.

VÍCE ČTĚTE:
Bída s nouzí, Musil a spol. proti Švédsku nestíhali a debakl odvrátil brankář