V domácí brance dostal znovu příležitost Jordan Binnington, který ve třetím zápase střídal po pátém gólu. Blues výborně vstoupili do utkání a po 43 sekundách skórovali. Tečované nahození obránce Vinceho Dunna se odrazilo od gólmana Tuukky Raska k O\'Reillymu, který pohotově objel branku a našel volný prostor mezi tyčkou a levým betonem finské opory Bruins.


Domácí pokračovali v tlaku a Raska zasypali několika střelami, na dvougólový rozdíl však neodskočili. Ve 14. minutě Boston srovnal, když Charlie Coyle dorazil střelu slovenského kapitána Zdena Cháry za Binningtonova záda.

První od roku 1970



Coyle se ve finále trefil potřetí za sebou a stal se prvním hráčem Bruins od roku 1970, kterému se to povedlo. Stejný počin se tehdy shodou okolností proti St. Louis podařil Johnnymu Bucykovi.

Hokejový brankář Petr Mrázek z Caroliny pózoval 24. května 2019 v Praze fotografům po tiskové konferenci.
Mrázek v Carolině hokejově pookřál. A dál? Je to byznys


Vyrovnávací gól s Blues neotřásl a po 136 vteřinách si vzali vedení zpátky. Kapitán Pietrangelo vystřelil a Rask vyrazil puk k Vladimiru Tarasenkovi, jenž se nemýlil.


Ve 24. minutě přišel Boston do konce zápasu o Cháru poté, co se mu od jeho hokejky odrazila do obličeje Schennova střela. Vzápětí napálil Dunn břevno. Ve 29. minutě se O\'Reilly při vlastním oslabení prodral k zakončení a málem přidal třetí gól domácích. O chvilku později také Bruins po střele beka Charlieho McAvoye orazítkovali brankovou konstrukci.


Následně si Blues vytvořili drtivý tlak, který vyústil v jejich početní výhodu. V ní však diváky v 35. minutě zmrazil svým prvním gólem v play off v kariéře zadák Brandon Carlo, který dorazil za Binningtona střelu Patriceho Bergerona. St. Louis inkasovalo v oslabení čtvrtý gól v play off, což je nejvíce ze všech týmů.

Hokejista Columbus Blue Jackets Lukáš Sedlák se raduje z gólu.
Útočník Sedlák mění NHL za KHL. Bude oblékat dres Čeljabinsku


Ve třetí části se na lavičku Bostonu vrátil s celoobličejovým krytem Chára, jenže do hry nezasáhl. V 51. minutě obstaral O\'Reilly vítězný zásah. Pietrangelův tvrdý projektil vyrazil Rask před sebe na přesně zakončujícího kanadského centra. V předposlední minutě zpečetil triumf St. Louis do prázdné branky při power play Bruins Schenn.


St. Louis Blues - Boston Bruins 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. R. O\'Reilly (Sanford, Dunn), 16. Tarasenko (Pietrangelo, B. Schenn), 51. R. O\'Reilly (Pietrangelo, C. Gunnarsson), 59. B. Schenn - 14. Coyle (Chára), 35. Carlo (Bergeron, Marchand). Rozhodčí: Rooney, Dwyer - Cherrey, Amell. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 38:23. Diváci: 18.805. Hvězdy zápasu: 1. R. O\'Reilly, 2. Pietrangelo, 3. Sanford (všichni St. Louis). Stav série: 2:2.