"Moc jsem si ten zápas užil, panovala zde skvělá atmosféra," řekl Škarek, který dostal šanci v brance Pražanů po čtyřech prohrách ambiciózního týmu.

"Hodně mi pomohli spoluhráči, zblokovali snad víc střel než jsem chytl já. Šancí ale Zlín moc neměl, pouze při přesilovkách hrozil, kdy jejich hráči dobře clonili a těžko jsem hledal puk. Třeba Jihlava hraje zodpovědně dozadu, ale bylo to ještě lehčí," uvedl mládežnický reprezentant, jenž oslavil sedmnácté narozeniny teprve minulý týden.

Škarek, jenž je jedničkou v prvoligové Jihlavě, se o svém nasazení dozvěděl v neděli. V pondělí tak trénoval s novými spoluhráči.

"Rozhodli jsme se pro něj po zápase s Hradcem Králové. I tým chápe, že musíme hrát více do obrany, jejímž základem je brankář. Jakub je dle mého připraven na extraligu po všech stránkách, ale zase ho nesmíme přetěžovat. Musí si uvědomit, že na Spartě bude fyzická zátěž větší a i to, že hokej se hraje hlavou," řekl na adresu mladého nadějného brankář trenér Pražanů Zdeněk Moták. "Momentálně s ním počítáme do dalších dní," dodal.

Zpátky do školy

I když Škarek o premiéře věděl dopředu, spalo se mu dobře. "A snad se mi bude spát dobře, v pondělí jdu totiž na sedmou do školy," smál se a přiznal, že vychytané nule nevěřil. "Vůbec jsem si nepřipouštěl, že ji vychytám, dokud nezazněla závěrečná siréna," přiznal.

A že to bylo zrovna ve Zlíně, to jej těší o to víc. "Hodně se kamarádím s brankářem juniorky Danem Šimonů, se kterým jsem se včera hecoval. On mi ale celkem přál úspěch," usmíval se spokojený Škarek, který si může druhý start připsat v neděli na ledě Mladé Boleslavi. V pátek má totiž Sparta volno.

TAKÉ ČTĚTE: Pardubice zaskočily Kometu, mistr válí dál. Sparta si spravila náladu