„Důležitost těch zápasů je zřejmá. Nemá cenu to zdůrazňovat a už tak značný tlak na hráče ještě zvyšovat. Držíme se zaběhlé přípravy a tréninky vypadaly dobře," hlásil kouč Ladislav Čihák.

Škodovka s novým trenérským štábem pookřála a vyšvihla se do pásma zajišťující účast v předkole play-off. Jenže teď dvakrát po sobě padla a pozice Indiánů na 10. příčce je tak zase vratší. Navíc dech nabírají i mužstva ze dna tabulky. Na Plzeň s jedním zápasem k dobru ztrácejí shodně šest bodů.

Na Energii s uzdraveným kapitánem

Třeba Karlovy Vary naposledy v souboji nejhorších udolaly Pardubice a nebýt předchozí prohry v Litvínově v prodloužení po nesprávně nařízené penaltě v posledních vteřinách třetí třetiny, tak by čtyřikrát po sobě braly tři body.

„Nikdo nic nebalí, což platí i pro Vary. Když pracujete a jste trpěliví, tak se to odrazí ve výsledcích. To je i naše filozofie," podotkl Čihák. „V Litvínově jsme sice těsně prohráli, ale proti silnému soupeři jsme podali solidní výkon, na který teď chceme navázat," zdůraznil Čihák s vědomím, že Škoda je nyní úspěšnější u soupeřů než doma. „Ale to samé chceme dokázat na vlastním ledě. Už kvůli fanouškům, kteří jsou pro nás důležití," podotkl kouč.

Vrací se i Stach 

Pozitivní je, že proti Energii vyrukují Indiáni už s uzdraveným kapitánen Ondřejem Kratěnou a do sestavy se vrátí po dlouhé době i útočník David Stach. „Mohli by zvednout naši kreativitu v ofenzivě a hlavně produktivitu. Mimo hru zůstanou Nicky Johnson s Mírou Indrákem," oznámil Čihák.

Právě Kratěna rozťal první derby sezony v Karlových Varech, když v penaltovém rozstřelu proměnil dva nájezdy a Indiáni si z lázní po výhře 2:1 odvezli dva body.

„Ačkoliv jsme z posledních čtyř zápasů vytěžili deset bodů, jsme stále poslední, a jestli chceme tuto nelichotivou pozici opustit, musíme přidat další. V prvním vzájemném souboji s Plzní jsme dva body ztratili a chceme je získat zpátky," uvedl karlovarský asistent Mikuláš Antoník.

Zápas s Energií začíná v HM Areně v 17.30 hodin.