V první třetině pátečního domácího duelu devatenáctiletý olomoucký bek vedl kop směrem k rozkroku libereckého Radima Šimka, sudí nic nezaznamenali a hra pokračovala dál bez postihu pro Alexe Rašnera. Trest však přišel o den později a mladý defenzivní hráč Mory bude chybět jak v dnešním duelu na půdě Vítkovic, tak i ve čtyřech dalších.

„ Předseda Disciplinární komise ELH přitom dospěl k závěru, že Rašner v předmětné situaci jednal úmyslně, vědomě vykopl svou pravou nohu, aniž by k tomu byl okolnostmi situace donucen, zejména v důsledku náhlé ztráty stability a převážením se za osu svého těžiště," uvádí za disciplinární komisi v odůvodnění trestu její předseda Karel Holý. Postih by mohl být v podobných případech ještě vyšší. Rašner mohl dostat až desetizápasový distanc.

„Z důvodu, že hráč Rašner nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, a dále s přihlédnutím ke skutečnosti, že protihráč Šimek nebyl zákrokem dle údajů obsažených v zápise o utkání zraněn, rozhodl předseda Disciplinární komise ELH, že se hráči Alexi Rašnerovi ukládá trest nepodmíněného zastavení činnosti na pět soutěžních utkání ELH," uvádí Karel Holý polehčující okolnosti.

Zákrok na Šimka může Rašnera mrzet i v souvislosti s blížícím se mistrovstvím světa hráčů do dvaceti let ve Finsku, které se koná v Helsinkách již za méně než měsíc, nominace se blíží a talent z Hané na určitý čas vypadne ze zápasového rytmu.

Zdroj: Youtube