Vázne především střelecká produktivita. Brněnský celek má až šestý nejlepší útok se čtyřiatřiceti trefami, za nejofenzivnějším Libercem zaostává o dvanáct gólů. „První čtvrtina soutěže mužstvu nastaví zrcadlo v tom, jak je připravené. Všichni se koukají na tabulku, jak vypadá,“ sdělil hokejový expert Milan Antoš.

Nároky na mistra z posledních dvou sezon jsou enormní. Jenže brněnský celek si uvědomuje, že o úspěchu či neúspěchu se rozhoduje v play-off. Tam Kometa nabírá na obrátkách. „Úplně bych nebazíroval na tom, že už mají Brňané pět proher. Body sbírají, hrají standardně. Jde o to, aby si ukázali, co jde dělat líp, a pracovat na tom,“ řekl Antoš.

V posledních týdnech brněnský celek piloval hlavně větší tlak do brány. Rovněž se věnoval zbytečným faulům v útočném pásmu, ze kterých pramenila oslabení a následně zbytečně obdržené branky.

Úderné trio

Naopak co lze vyzdvihnout, je první útočné trio ve složení Peter Mueller, Petr Holík a Martin Zaťovič. Kdy prvně jmenovaný vede bodování v brněnském celku, druhý je král asistencí a třetí ze vzájemné spolupráce těží střelecky.

Jenže k nim se musí přidat i ostatní, což se alespoň částečně v posledních zápasech dařilo. Prosadili se Bedřich Köhler nebo Leoš Čermák. „Kometa zatím naplňuje to, že hraje nahoře. Není to úplně skvělé, spíš něco mezi dobrým a špatným. Nemůže to stát na jedné lajně. Až se rozehrají ostatní hráči, v tabulce se posune výš. Pozitivní je, že na svoji stranu dokážou zvrátit zápasy, kdy duel dospěje do prodloužení, v jejich případě především do nájezdů. I v poslední třetině nějaké zápasy rozhodli,“ nabídl svůj pohled Jakub Ko-reis, bývalý hráč Komety a nyní televizní expert.

Brněnský tým ale má v rukávu ještě jedno eso, které zatím nevytasil – Martina Erata. Ten se před začátkem sezony dohodl s klubem, že se připojí později, ale kdy, nebylo řečeno. Končí říjen, čtvrtina soutěže odehrána, ideální čas pro velký návrat. „Martin byl v minulých sezonách klíčový hráč. Je logické, že nám chybí. Těšíme se, až se připojí k týmu. A bude to už brzy,“ prozradil majitel a kouč v jedné osobě Libor Zábranský pro klubový web.

Druhou čtvrtinu načne Kometa zítra od šestnácti hodin a dvaceti minut doma proti Chomutovu, který se krčí na posledním místě.

Utkání Tipsport extraligy mezi Kometou Brno a Berany ze Zlína.
Prokleté vedení o dva góly. Kometa ale nakonec dokázala vyhrát