"Byl jsem překvapený, že na mě na začátku nic nešlo, já neměl prvních deset minut zákrok. Čekal jsem, že Brno bude mít lepší nástup. My jsme je ale svým výborným pohybem přehrávali," řekl Francouz novinářům.

"Pak jsme se tam bohužel pouštěli do nějakých větších akcí a možná až zbytečně jsme jim nabídli šance. Ale pak jsme si v kabině řekli, že tohle nemůžeme dělat, vrátili jsme se ke své hře a slušně jsme to odehráli až do konce," doplnil čtyřiadvacetiletý gólman.

Vychytaná nula je podle něho vizitkou a vyústěním výborného kolektivního výkonu. "Je to práce celého týmu; kluci přede mnou hrají dobře," pochválil své spoluhráče Francouz. "A také jsme měli štěstí. Byly i takové zajímavé situace, ale naštěstí ani jedna z nich neskončila gólem. Měli jsme i kliku, ale tou prací jsme tomu šli naproti."

Za příznivého stavu 2:0 při power play Komety litvínovští fandové gólmana, jenž je vyhlášený skvělou prací holí, hecovali, aby sám zkusil přidat třetí trefu. "Vůbec nad něčím takovým neuvažuju. Za takového stavu bych to určitě nezkoušel. Maximálně bych to vyhodil za modrou čáru, ale ani tak bych asi neriskoval," vysvětlil Francouz.

Kometa nemá co ztratit

Severočeši vědí, že přes slibně rozehranou sérii ještě nemají vyhráno. "Už jsme si to vyzkoušeli v předchozí sérii s Pardubicemi a jsou to pro nás cenné zkušenosti. Brno teď nemá co ztratit, půjde do toho na plný kule a určitě nebude chtít prohrát 0:4, obzvlášť před svými fanoušky. Jestli do toho šli dnes na 100 procent, zítra ještě něco přidají a bude to urputný boj," odtušil Francouz.

"Dosud nikdo neotočil stav v sérii z 0:3 na 4:3, ale to neznamená, že my nemůžeme být první, kdo o to takhle přijde," varoval Francouz před podceněním situace. "Nepřemýšlíme ale nad tím, co může být. Zakřičeli jsme si vítězný pokřik, zaradovali se, ale už regenerací se připravujeme na zítřejší zápas. Jako kdyby ta série byla 0:0," ubezpečil Francouz.

Osobně by rád sérii co nejdříve uzavřel i z ryze praktických důvodů - kvůli dlouhým vlasům. "Už bych to chtěl zkrátit. Jezdím se stříhat domů do Plzně, takže až přijde nějaké delší volno…" řekl s úsměvem Francouz.