Mezi kandidáty na Faselova nástupce byl i Petr Bříza, volby celé rady IIHF budou až na kongresu na podzim roku 2021. Do té doby byl prodloužen mandát i členům všech komisí a voleným funkcionářům. "Další volební období bude pětileté (do roku 2026) a poté se opět vrátímeke čtyřletému," řekl ČTK generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban.

Hokejový trenér Martin Stloukal (vlevo).
Hubatý trenér? Český hokej dusí mnohem víc potíží

Podle původních plánů měl šampionát začít 7. května. Zástupci IIHF ale již před měsícem s ohledem na opatření proti šíření koronaviru a vývoj zdravotní situace avizovali, že termín turnaje se zřejmě posune.

Čeští hokejisté se představí v základní skupině A v Minsku. V běloruské metropoli se utkají s Ruskem, Švédskem, Švýcarskem, Slovenskem, Dánskem, domácím výběrem a Velkou Británií. Ve skupině B v Rize změří síly Kanada, Finsko, USA, Německo, Lotyšsko, Norsko, Itálie a Kazachstán.

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr buduje novou kariéru. Usadil se ve „vládě“ a mohou se dít věci

Letošní MS ve Švýcarsku bylo kvůli koronavirové pandemii zrušeno.

Na kongresu IIHF byly oficiálně potvrzeny i termíny MS žen, které se uskuteční v Kanadě od 7. do 17. dubna. V podobném termínu (15. až 25. dubna) se v USA bude hrát šampionát hokejistů do 18 let. V srpnu příštího roku se uskuteční i závěrečné kvalifikační turnaje pro olympiádu v Pekingu, jeden z ženských turnajů se bude na konci měsíce konat v Příbrami.