„Je úplně jedno, kdo všechno je nebo není v kanadském výběru. Vždycky jsou strašně silní," shodovali se na včerejším srazu čeští reprezentanti. Asi největší pozornost budou zítra přitahovat mladé ofenzivní pušky z Edmontonu Taylor Hall a Connor Mc David (jedničky draftu NHL z let 2010 a 2015) a kanonýr z Anaheimu Corey Perry.

Šanci mají všichni

„Snad dám McDavidovi někde v rohu pořádnou meltu, aby si pamatoval nějakýho Šimka z Liberce," smál se obránce Radim Šimek, čerstvý mistr extraligy. Ten se v pátečním duelu proti Švédsku ve Znojmě blýskl svou premiérovou brankou v národním týmu. Vzhledem ke všem omluvenkám má i on šanci na MS.

„Pro mě je určitě pozitivní, že se tolik kluků z NHL omluvilo," řekl důrazný útočník Richard Jarůšek, který má za sebou životní sezonu v dresu Mladé Boleslavi (v té příští už bude hrát v Hradci Králové). Tak mluvili i další, kteří na sebe upozornili na Euro Hockey Tour a teď mají reálnou naději na letenku do Moskvy. Už proto od zítřejšího duelu nelze čekat „jen" přátelák.

„V kádru je to zatím hodně otevřené. Nejsem v pozici, že bych se mohl šetřit, proti Kanadě chci nechat na ledě všechno," hlásí třeba obránce Adam Polášek.

Co na to Vladimír Vůjtek? Nominaci oznámí až po Kanadě.

Už je vyprodáno

Další věc, na kterou se čeští hráči před generálkou těší, je samotná O2 arena na zvučného soupeře je totiž už dlouho vyprodáno. Dá se tak čekat skvělá atmosféra. „Připomenu si loňské mistrovství," doufá útočník Martin Zaťovič, jeden z pamětníků turnaje v Praze.

Před rokem byla Kanada k neporažení. „Pamatuju si, jak i ve finále rozebrali Rusy na šroubky," řekl Šimek. Teď dorazil ze zámoří jiný tým, leč ambice má vysoké.

Co předvede v metropoli? O tom se můžete přesvědčit zítra od 18 hodin.