„David podepsal s naší organizací víceletou smlouvu. Jedná se o ostříleného beka s velkými zkušenostmi z extraligy. Určitě bude jedním z pilířů zadních řad,“ potvrdil sportovní manažer PSG Zlín Jiří Šolc.

Nosek poslední čtyři sezony strávil v Třinci. Naposledy ambiciózní a bohatý klub nestačil ve čtvrtfinále na Chomutov.

Trenér Josef Jandač
Kouč hokejové "repre" Jandač: Možná by to chtělo zlepšit efektivitu

„Po vypršení smlouvy v Třinci se mé kroky ubíraly k návratu do Zlína. V minulosti jsem tady hrál dlouhá léta, dobře poznám zdejší prostředí a mám to blízko domů do Olomouce. Prvořadou volbou byl právě Zlín. Jednání byla vstřícná, korektní a bez problémů jsme se domluvili na spolupráci,“ pochvaloval si pro klubové webové stránky 36letý zkušený bek, který slavil ve Zlíně historický titul na jaře roku 2004 a dalších šest let oblékal žlutomodrý dres.

Přestože Nosek do Zlína v posledních letech jezdil jako soupeř v dresu Karlových Varů, Komety Brno a Třince, nepřichází do úplně nového prostředí. „Pár kluků samozřejmě poznám.

NAVRÁTILEC. Václav Varaďa je zpět v Třinci, který povede od příští sezony jako hlavní kouč.
Třinec převzal Varaďa. Po odvolání Kýhose je ve hře návrat útočníka Polanského

Tehdy jsem seděl v kabině vedle Pavla Kubiše. Mužstvo se za ty roky obměnilo, přišla spousta mladých kluků, kteří v té době hráli v juniorce. Dobře se poznám se staršími kluky, s Tomášem Žižkou, Ondrou Veselým nebo Jirkou Marušákem,“ řekl Nosek, jenž se objeví ve Zlíně již v pondělí 24. dubna při zahájení přípravy na novou sezonu.