Jak vám hodnotil po turnaji v kabině celkový výkon hlavní trenér Vladimír Vůjtek?
Byl rád, že jsme se každý zápas zlepšovali. Po nepovedeném první zápase jsme odehráli dvě kvalitní utkání a s Ruskem se nám povedlo i vyhrát. Jsem rád, že jsem ve Finsku mohl být a zahrát si proti kvalitním soupeřům.

Jak jste si zvykal na mezinárodní styl hokeje?
Oproti české extralize řeší hráči situace ve větší rychlosti a jsou schopní dát žabičku z jakékoliv pozice. Není to ale nic, na co se nedá zvyknout. Třeba v prvním duelu proti Švédsku jsem si připadal jak v Jiříkově vidění. Na druhou stranu v posledním zápase proti Rusku mi úroveň hry nepřišla tak extrémní.

V duelu se Švédy jste vstřelil premiérový gól. Zaplnil se vám mobil zprávami s gratulacemi od známých?
Dostal jsem jich spoustu. Všechny mě potěšily, byly většinou od od blízkých lidí, o to víc si toho vážím.

Jak jste se herně cítil ve čtvrté formaci s Rostislavem Oleszem a Romanem Horákem?
Za tu chvilku je těžké se sehrát. Na druhou stranu, všichni kluci měli kvalitu a souhra byla v pohodě.

Byl jste nejvíc v kontaktu na turnaji s bývalým hráčem Komety Michalem Kempným?
Na pokoji jsem nakonec bydlel s Matějem Stříteským. Tak nějak jsme na sebe zbyli. (směje se) Držely se tam trochu vazby z klubů. Ale se Stříťou jsem se znal už z dřívějška, když jsme spolu hráli ve Vsetíně. Ale celkově tam byla dobrá parta kluků.

Jak vidíte svou pozici v reprezentaci po Karjale?
Z turnaje špatný pocit nemám, ale hrál jsem tam ve čtvrté pětce. Beru to tak, že trenéři chtěli vidět, jestli to budu zvládat. S příštím srazem spíš nepočítám. Myslím si, že si trenéři vyzkouší další hráče. Je potřeba dál v extralize odvádět kvalitní výkony a pak další reprezentační zápasy třeba přibudou.

Další extraligové utkání vás čeká v pátek v Olomouci. Přijde vhod přesun středečního duelu s Litvínovem kvůli regeneraci?
Určitě jsem za to rád. Měl jsem o den volna navíc, pomůže mi to.