Případ Hudler? Zkušený český hokejista skončil v Calgary. Dvaatřicetiletému držiteli Lady Byng Trophy za gentlemanské chování z minulé sezony letos vyprší čtyřletá smlouva na 16 milionů dolarů.

Co je z tohoto trejdu patrné? Flames už o Hudlera moc nestáli, a tak kývli na nepříliš oslnivý "revanš" - Florida soupeři přenechá dva výběry draftu.

"Velice nás těší, že tu můžeme Jiřího přivítat. Je to velice šikovný a zkušený hráč, který do našeho týmu přinese vůdčí schopnosti, charakter a ofenzivní schopnosti," řekl klubovému webu generální manažer Floridy Dave Tallon.

Hokejista, jenž už v zámoří dostal nálepku "veterán", dosud v této sezoně nezářil tolik jako loni (zaznamenal jen deset gólů). To je docela rozdíl oproti minulému ročníku, během níž překonal svá maxima v NHL: v 78 duelech nasbíral 76 bodů za 31 gólů a 45 přihrávek, což jej zařadilo na osmé místo v tabulce produktivity celé soutěže.

"Chtěli bychom Jiřímu poděkovat za jeho služby u Flames. Je to úžasný hokejista a spoluhráč. Přejeme mu hodně štěstí v novém klubu. Předěláváme tým a získané výběry pro nás budou mít významnou hodnotu," prohlásil generální manažer Calgary Brad Treliving.

Florida bude pro Hudlera třetím působištěm v NHL. Na startu zámořské kariéry působil v Detroitu, s kterým slavně získal v roce 2008 Stanleyův pohár.

Český forvard se může stát v červenci nechráněným volným hráčem. Pokud neprodlouží smlouvu se stávajícím klubem, tak bude hledat nové angažmá.

Olomouckého rodáka, který je odchovancem Vsetína, si do slavné ligy vybral Detroit jako 58. hráče v pořadí draftu 2002. Celkem má Hudler v NHL na kontě z 657 utkání 406 bodů za 155 branek a 251 asistencí. V 77 duelech play off si připsal 16 gólů a 25 přihrávek.

Kindla bude zčásti platit Detroit

Případ Kindl? Florida opět nechá skautům z Detroitu pozice v draftu, ale funkcionáři si naopak vymohli, že Red Wings budou dál hradit část jeho platu (údajně patnáct procent).

Florida pouští výběr v šestém kole draftu v roce 2017. Detroit se snažil odchovance Šumperku vyměnit delší dobu a nabízel ho na listinu volných hráčů. Marně. Problémem byla výše jeho platu, která činí pro tuto sezonu 2,5 milionu dolarů a pro příští ročník ještě o 500 tisíc dolarů víc.

"Otevírá nám to možnosti v létě. Je to dobré pro Floridu i pro Detroit. Jakub potřeboval změnit prostředí. U nás se neprosadil nastálo do sestavy," řekl generální manažer Detroitu Ken Holland. V létě totiž potřebuje uzavřít s několika hráči nové kontrakty a mezi nimi je i český gólman Petr Mrázek.

Kindl v této sezoně v NHL nastoupil ve 25 zápasech a připsal si šest bodů za dvě trefy a čtyři asistence. Na farmě v Grand Rapids sehrál 10 utkání a zaznamenal tři góly a jednu přihrávku.

Detroit jej draftoval v roce 2005 v prvním kole na 19. pozici. Celkem má na kontě v soutěži 273 utkání a 68 bodů (16+52). V play off odehrál 19 duelů - vstřelil jeden gól a na čtyři přihrál.

Další posilou Floridy se stal i kanadský útočník Teddy Purcell, který přišel z Edmontonu za výběr ve třetím kole letošního draftu. Třicetiletý bývalý hráč Los Angeles a Tampy Bay si v tomto ročníku připsal v 61 duelech 32 bodů za 11 branek a 21 asistencí.

Dres v posledních hodinách změnili rovněž Tomáš Fleischmann (Montreal -> Chicago) a Jiří Sekáč (Chicago -> Arizona).