Stihl čtyři střídání a na ledě byl docela vidět. „Je škoda, že musel odstoupit. Hrál dobře, měl i nějaké šance. Uvidíme, jak na tom bude,“ řekl Glen Gulutzan, trenér Calgary. Později kanadský klub informoval, že Jágr utrpěl blíže neurčené zranění v dolní polovině těla a o nejbližší budoucnosti se teprve rozhodne.

I takhle nekonkrétní údaj (zámořské hokejové kluby bývají jen zřídkakdy sdílnější) stačil rozpoutat vlnu spekulací o tom, jak na tom Jágr ve skutečnosti je. Nepřekvapí, že nejvíc se mluví o zranění třísel. S těmi měl problémy prakticky celou kariéru, a i když v posledních letech mu dopřávala spíš klid, letos v létě se znovu ozvala.

Jaromír Jágr
Sága pokračuje. Jágr v NHL vyrazil za dalšími rekordy

Tým Calgary bez Jágra prohrál doma s Minnesotou 2:4. „Nehráli jsme ale špatně. Na Jaromírovo zranění jsme zareagovali tak, že hráči jako Gaudreau či Tkachuk dostali víc prostoru,“ uvedl trenér Gulutzan. Po nezdaru s Carolinou šlo o druhou porážku Flames na jejich ledě v řadě.

Jágrovo zranění snad nebude vážné. Český veterán totiž jinak zanechal v Calgary skvělý úvodní dojem rychle se rozkoukal, zabydlel se v sestavě, dostával dost příležitostí v elitních formacích. Ve čtyřech odehraných mačích nasbíral dvě asistence, měl ale i dost střeleckých příležitostí. „Baví mě s ním hrát. Rád tvoří hru, drží puk a vytváří útočné šance pro ostatní. Je v lize strašně dlouhou a pořád je to výjimečný hráč. Je skvělé nastupovat po jeho boku, už jsem se od něj hodně naučil,“ povídal třiadvacetiletý Sean Monahan, jeden z ofenzivních klenotů Calgary.

Jaromír Jágr
Silnej ročník devadesát. Jen Jágr pořád hraje

Gulutzan začal Jágra brzy zařazovat do prvního útoku právě k Monahanovi a Gaudreauovi. „Poslední dobou se nám pravá křídla docela střídala, ale na vybudování patřičné chemie je potřeba čas. Doufám, že s Jágrem se nám to podaří,“ řekl Johny Gaudreau. Vrátí se Jágr do sestavy už v noci z úterý na středu proti Nashvillu?