Času není právě nazbyt. První velkou akcí pro nového lodivoda národního týmu bude blížící se mistrovství světa v Bělorusku. A pozor, za rok se světový šampionát koná v Praze. Tlak na reprezentačního trenéra nebude moci být větší…

Jako o jednom z nejžhavějších kandidátů se mluví o Josefu Jandačovi. Ten ze Sparty vybudoval ničivý stroj, který v této sezoně válcuje extraligu. Má zkušenosti z mezinárodní úrovně, dělal u „nároďáku" asistenta Vladimíru Růžičkovi.

Co mluví proti? Je vázán ve Spartě a ta dává najevo, že se ho za žádných okolností nevzdá. Nepřipomíná vám to nedávnou fotbalovou přetahovanou o plzeňského mága Pavla Vrbu?

Dalším adeptem je - v Česku již tradičně - Vladimír Růžička. Někdejší znamenitý útočník je neméně skvělým a obdivovaným trenérem, který nemusí nikomu nic dokazovat. Mluví za něj jeho úspěchy.

Jeho „srdcovka" Slavia je navíc ve složité finanční situaci, Růžička není s poměry v klubu moc spokojený. Mohl by další reprezentační štaci využít k důstojnému odchodu. Nebude to ale už třetí návrat do stejné řeky?

Spíš provizorní možnost se jeví dočasné angažmá Slavomíra Lenera, který funguje v hokejovém svazu jako „šéftrenér". Vyhlášený teoretik ovšem ve funkci hlavního kouče nikdy moc nepřesvědčil. Mohl by ale „zaskočit" na letošním MS a pak by se vidělo… Lener také nese jako člen realizačného týmu spoluodpovědnost za Hadamczikovy nezdary v posledních letech.

Další možnosti? Co třeba bouřlivák Miloš Říha, který má zřejmě lepší reputaci v Rusku než doma v Česku?

Nebo někdo jiný? Co třeba trenér Michal Jäger, kterého po celé zemi proslavilo video, v němž lál svým svěřencům z juniorky Klášterce nad Ohří a byl za to klubem poněkud podivně vyhozen? Ten by se s hvězdami v kabině příliš nemazal…