Slovan atraktivní duel vyhrál 6:4 a Jágrovi tak překazil návrat do zápasového tempa. „Nevyvedla se nám hlavně poslední třetina. Ústí začalo na ledě lítat, dostali jsme ho do hry svými chybami,“ zhodnotil v rozhovoru klání hvězdný Jágr.

Nový trenér Drtičů, trojnásobný hokejový mistr světa Roman Čechmánek.
Překvapivá zpráva. Čechmánek skončil v druholigovém Hodoníně

Zápas jste hrál po půl roce. Jak se cítíte?
Přežil jsem to. Necítím se nijak dobře. Vlastně se cítím tak, jak si zasloužím.

Ráno jste absolvoval rozbruslení. Kdy jste se rozhodl, že nastoupíte?
Chtěl jsem co nejdříve do hry. Čím dříve budu hrát, tím to pro mě bude lepší. Kdybych nebyl na začátku sezony zraněný, už bych pár duelů odehrál. Bál jsem se, aby se mi ráno něco nestalo, nechtěl jsem to zakřiknout. Shodím pár kil a dostanu se do tempa. Není jednoduché bruslit se 115 kilogramy, když mají ostatní sedmdesát. Bude dřina vrátit sebe a celý tým na nějakou dostačující úroveň.

Jak se vám utkání hodnotí?
Nevyvedla se nám poslední třetina. Svými chybami a špatnými přihrávkami jsme dostali Ústí zpátky do hry, do té doby šlo o celkem klidný zápas. Ústí pak začalo víc lítat a to už pro nás bylo horší. Ještě nám nějaký čas do začátku ligy zbývá, rozhodně je na čem pracovat. Co si budeme namlouvat, 1. liga je kvalitní soutěž. Jsou v ní dobře trénovaní hráči, kteří mají sílu a kteří výborně bruslí. Střety mi ale nevadily, s nimi nemám problém. Jinak bych nemohl hrát tak dlouho v NHL.

V lajně jste nastoupil společně s Petrem Vampolou, pro něj šlo také o první utkání v sezoně. Sedlo si to v jednom útoku?
Výkon Petra Vampoly se zvyšuje a klesá se spoluhráči, takže můj výkon ovlivnil jeho výkon (smích). Čím lépe se budu cítit já, tím lépe bude Petr hrát.

Hokejová Sparta zahájila přípravu s novým koučem Kruppem a posilami Machovským či Košťálkem.
Snový úvod přípravy. Hokejová Sparta vybojovala pohár

Při závěrečné power play se čekalo, že na ledě nebudete chybět. A přeci se tak stalo. To pro vás musela být zvláštní situace, ne?
V závěru střetnutí musí být na ledě hráči, kteří jsou nejlepší a kterým se nejvíc dařilo. Ti tam byli.

Vy jste v minulosti nikdy neměl žádnou větší konfrontaci s ústeckým hokejem. Vzpomenete si, kdy jste tu hrál naposledy?
To si vůbec nepamatuji. Dost možná nikdy.

Jak Slovan vnímáte?
Přestože šlo o přípravu, přišlo hodně lidí, což bylo pro Ústí určitě dobře. Hala je tady příjemná, dobrá. Ústí dřív hrálo extraligu, byť ne nějakou delší dobu. Hokej to tady má zkrátka těžké. Nejlepší talenti z Ústí, Teplic, Mostu a dalších okolních měst šli vždy okamžitě do Litvínova.

Stihl jste prohodit pár slov s Honzou Čalounem?
V podstatě jsme se jen pozdravili.

Ilustrační foto.
Znojmo je bez ledu. Opravy stadionu se prodlužují a EBEL se zpozdí

Takže vás nepokoušel ze srandy přemlouvat, ať jdete hrát za Ústí?
Po mém výkonu už se o to asi nebude pokoušet nikdy (smích).

Věříte, že se dostanete zpět do formy?
Víra je základ. Kdybych nevěřil, tak se tady spolu nemusíme vůbec bavit. Kdybych teď skončil, mám to možná celé jednodušší, ale cítím určitou zodpovědnost vůči klubu a vůči lidem a dětem v něm. Až uvidím, že nemohu být platný jako hráč, který hraje zadarmo, odstoupím sám. Mladí nevědí, o čem mluvím, ale starší určitě ano. Vše je o fyzické připravenosti.

Nastoupíte i v pátek na Kladně proti Karagandě?
Nevím. U mě je to trochu složitější, protože kromě hraní mám ještě točení reklam, které pomáhají kladenskému hokeji. Netuším, jak na tom budu časově, změna může přijít kdykoliv. Nevymlouvám se, ale opravdu nevím.

Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín
Už chci v NHL zůstat, plánuje hokejový talent Filip Chytil