"Jsem rád, že jsme tady. Turnaj předčil všechna naše očekávání," řekl Fasel v rozhovoru pro web belarushockey.com. "Určitě bude překonám rekord v návštěvnosti. Nečekali jsme, že bude chodit tolik diváků," uvedl švýcarský funkcionář.

IIHF byla před šampionátem často kritizována, že pořadatelství přidělila Bělorusku, kde dochází k porušování lidských práv.

Ale to nikdo neřeší. Spíše se mluví právě o útoku na "české" maximum. Zápasy MS v prvních deseti dnech navštívilo 435.586 diváků, což je průměr 9469 fanoušků na utkání. Divácky rekordní šampionát se odehrál v roce 2004 v České republice, kde na stadiony zavítalo celkem 552.097 fanoušků a průměrná návštěvnost byla 9859 lidí.

"Čtyři týmy - Bělorusko, Rusko, Lotyšsko a Kazachstán tady mají domácí prostředí. V neděli jsem byl na zápase, který navštívilo více než jedenáct tisíc fanoušků, a to nehráli domácí. Jsme vděční, že vytváří takovou atmosféru," podotkl Fasel. Nadšený je i podmínkami v arénách, kde mají týmy k dispozici velké kabiny.

Stejně jako v případě olympijských her v Soči bude podle něj turnaj v Minsku úspěšný.

"V Soči byly nejlepší hry, které jsem navštívil. Pokud to tady bude pokračovat ve stejném duchu, bude to také nejlepší mistrovství světa v historii," uvedl Fasel. Mrzí ho jen mnoho zranění, která turnaj provázejí.

Pozitivní ohlasy od hráčů i zástupců týmů podle něj potvrzují, že je správné, že šampionáty nepořádají jen hokejové velmoci.