Útočník Marek Melenovský i brankář Jakub Škarek věří, že Jihlava bude hrát se soupeři vyrovnané partie a promluví do bojů o postup.

"Naše motivace je obrovská. Přistoupíme k tomu zodpovědně a rozhodně tam nechceme hrát druhé housle," řekl Melenovský po pondělní výhře nad Ústím nad Labem 7:2, po které Dukla vyhrála celou sérii 4:1 a mohla slavit postup.

"Potýkali jsme se s tím, že nám tam nepadaly góly. Tentokráte nám to tam padalo a tím jsme to zlomili," uvedl osmatřicetiletý dvojnásobný extraligový šampion.

Melenovský přišel do Jihlavy loni ze Zlína. Baráž už jednou hrál, v roce 2010 v dresu Karlových Varů, na které nyní narazí. Energie totiž bude jedním ze soupeřů Dukly.

"O soupeřích jsem zatím nepřemýšlel, bylo to daleko. Jen jsem po oku sledoval tabulku, jak si na tom stojí týmy z extraligy. Že jsou tam Karlovy Vary, přinese větší náboj pro mě, zároveň to tam klukům nepřeju. Oni to tam neměli celou sezonu snadné a nebude to pro ně jednoduché," podotkl Melenovský.

Škarek jako jednička

Zatímco rodák z Humpolce už pomalu končí aktivní kariéru, brankář Škarek je na jejím začátku.

V šestnácti letech patří mezi největší české talenty. "Postup do baráže si užívám. Už teď se na ni moc těším. Doufám, že uděláme nějaký dobrý výsledek," řekl Škarek, který se v průběhu play off střídal s Davidem Honzíkem.

"Chtěl bych poděkovat všem klukům, že mi tady pomáhali. Lámalo se to ve čtvrtém zápase, tam kdybychom prohráli, tak by to za stavu 2:2 bylo hodně nepříjemné," uvedl Škarek, který by měl v baráži plnit roli jedničky.

Honzík je totiž kmenovým hráčem Karlových Varů a kluby jsou údajně domluvené, že jej Dukla nebude v klíčové fázi sezony využívat.

"Udělám maximum, abych podal dobrý výkon. Nemyslím si, že to bude stát na mně. Když kluci budou hrát jako teď, budu to mít o hodně snazší. Budu se připravovat jako na každý zápas. Jako za starší dorost. Přestože soupeři nebudou snadní, my můžeme hrát vyrovnanou roli," věří Škarek.