Od zvláštního zpravodaje Deníku

„Je to velká úleva, že mi to tam konečně spadlo," procedil. „Na druhou stranu, v předchozích utkáních jsem dal už tři góly a nikdy mi je neuznali. Holt smůla, navíc jsem měl i dost šancí," dodal jedním dechem.

Svoje velké představení začal už na začátku zápasu. Český brankář ve službách Avtomobilistu Jakub Kovář za brankou nezpracoval puk a Novotnému se hlídkování na brankovišti vyplatilo: „První branka byla vlastně do prázdné, druhá na začátku třetí třetiny z otočky. No a třetí při power play soupeře. Nebyla to žádná víka, vymetání pavučin. Ale jsou tam a to je důležité pro celý tým. Znamenaly tři body."

O hattrick mu ale prý vůbec nešlo: „Ani náhodou. Šli jsme na led za stavu 2:1 a rozkaz zněl jasně. Neinkasovat."

Ale povedlo se, pojistka v podobě třetího gólu přišla a na led letěly ze střídačky dvě čepice. Kulich a kšiltovka. Maséři se vyřádili. „Když dáte hattrick, je to vždycky speciální večer. Jsem hlavně rád, že bude veselo v kabině, uvolní se nálada a do dalšího zápasu zase půjde s odhodláním urvat další výhru," odmítal nějaké velké oslavy soukromé střelecké party kapitán Lva.

Nejvíc poklon by podle něj mělo patřit brankáři Petri Vehanenovi: „Můžeme to opakovat pořád dokola a vždycky to bude pravda. On je náš nejlepší hráč, o tom ani trochu nepochybuji."

Další bitva na Jiřího Novotného a jeho hladovou bandu čeká v neděli v Chanty Mansijsku, kam se hned po tříbodovém mejdanu v Jekatěrinburgu přesunuli. Lva přivítal sníh a mráz 8 stupňů pod nulou. „Kosa" ale nikomu nevadila. Hráče hřál cenný lup. A teď přidat další!