Zápasy tradičních rivalů dokazují, že hokej obzvlášť v play-off je víc než co jiného chlapská mela, v níž si všichni zúčastnění sáhnou až na dno svých sil. Semifinálová série pokračuje ve středu od 18.20 hodin pátým utkáním.

Týmy se vracejí do pražské O2 areny za stavu 2:2 na zápasy. Jak hokejisté Sparty, tak Plzně dokázali jednou uspět na ledě soupeře. Dnes už ale jde opravdu o hodně, protože vítěz vybojuje postupový mečbol. Půjde se až na krev.

„Je srovnáno a vše je otevřené. Hodně lidí nám říká, že už teď máme splněno, ale tak to není. My uděláme všechno pro to, abychom přešli přes Spartu do finále," vyhlásil bojovně plzeňský asistent Ladislav Čihák. 

„Musíme do toho jít po hlavě," burcoval zase sparťanský obránce Michal Barinka.

Pražané vedli po třech utkáních 2:1 a kýžený mečbol mohli získat už v neděli v Plzni, indiánská parta ale svou bojovnost a nasazení na hranici sebeobětování proměnila ve vítězství. „Líbí se mi, když je to vyhecované, člověka to vždycky víc nakopne," řekl plzeňský útočník Miroslav Indrák.

Plzeň zvládá přesilovky i oslabení

Škodovka si na Spartu věří, k čemuž ji opravňují povedené zápasy, jež v této sezoně v O2 Areně sehrála. Díky zkušeným matadorům Ondřeji Kratěnovi či Petru Kadlecovi se Plzni daří využívat přesilovky, navíc v oslabení srdnatě vzdoruje sparťanským kombinacím.

„Vždy je čím se překvapit. Znovu to bude o tom, kdo udělá v obraně méně chyb, jaké máte šance a jak je využijete. V defenzivě musíme hrát velmi dobře a soupeře nepouštět do přečíslení, protože protiútoky má Sparta smrtící," upozornil Čihák.

A podotýká, že svou roli sehraje i psychická odolnost. „Série je tvrdá, ale hokejová a fér. Přesto během čtyř zápasů se už něco událo a my nesmíme být podráždění, zbytečně faulovat nebo oplácet. Čím méně budeme vylučováni, tím lépe," uvedl Čihák.

Pozor na Hollwega

Plzeňský tým bude znovu spoléhat mimo jiné na Ryana Hollwega, který v play-off překypuje nejen tvrdostí, ale i obrovskou mírou obětavosti. Navíc svou agresivitu drží přesně na hraně únosnosti.

Kníratý desperát tvrdí muziku, neváhá ani shodit rukavice, porvat se a vyburcovat tím spoluhráče, nedopouští se ale zbytečných či zákeřných faulů. Jakmile je ale na ledě, soupeři to cítí. „Hollweg hraje hodně obětavě a my musíme naše přesilovky vyřešit lépe," řekl Barinka.

Play-off hodně bolí, semifinále mezi Spartou a Plzní dvojnásob. Západočeši už v sérii přišli o Kristiána Kudroče (kolaps) a Erika Hrňu (zlomená noha), sparťané v neděli pro změnu dohrávali bez svého nejproduktivnějšího hráče Daniela Přibyla (zraněné koleno) a obránce Michala Čajkovského.

Indiáni další ztráty nehlásí a do Prahy vyrazili až ve středu po obědě. S odhodláním favorita série potřetí porazit. Hráče přijedou do O2 Areny povzbudit stovky plzeňských fanoušků. Tak Škodovka do toho!