Na brankáře Jana Cháberu klub uplatnil opci už během uplynulé sezony, smlouvu na tu další mají také dva výborní borci do obrany a útoku – Marek Černošek a Miloslav Hořava. Nově klub využil opce u forvardů Jana Eberleho, Jakuba Strnada, Jana Daleckého a zadáka Milana Doudery. Informoval o tom klubový server Rytířů.

„S dalšími hráči jsme prakticky dohodnuti, ale do podpisu smlouvy jejich jména nezveřejníme," částečně uklidnil fanouškyl sportovní sekretář Rytířů Kladno Martin Vejvoda.

Vyjádřil se také ke kladenskému kapitánovi Pavlu Paterovi, jemuž je už 41 roků, avšak opět má za sebou povedenou sezonu. V ní byl opět tahounem a zejména to platilo od předkola play off. „S Pavlem Paterou intenzivně jednáme a uděláme vše pro to, abychom ho udrželi. Mimořádně stojíme i o Jakuba Valského, jemuž jsme předložili nabídku a o kterého také usilují jiné kluby," prozradil Vejvoda.

V kádru Rytířů by se samozřejmě měla objevit nová jména a některá z nich by mohla být velice zajímavá. „Oslovili jsme hráče, o kterých se dá hovořit jako o zvučných posilách."

Rytíře povede nadále trenér Vojta

Vše nasvědčuje tomu, že by se neměla měnit úspěšná trenérská trojice. Vedení klubu se domluvilo na další spolupráci se Zdeňkem Vojtou a jeho asistenty Petrem Tatíčkem a Jiřím Kopeckým.

Vejvoda ještě přislíbil šanci hráčům juniorského věku. Ti budou mít od příští sezony naději na sebe upozornit, protože trenéři musí do utkání nominovat pět takových borců – tři ve věku dvacet až dvaadvacet let a dva devatenáctileté či mladší hokejisty.

Naději nemají pouze svěřenci Otakara Vejvody staršího, kteří hráli extraligu (ovšem na spodku tabulky), ale i kluci z PZ od koučů Kindla a Kameše, jimž v baráži o kousek nevyšel postup do nejvyšší soutěže. „Šanci dáme nejlepším z obou klubů," potvrdil Martin Vejvoda.