V nájezdech neuspěli domácí Richard Jarůšek a na druhé strašně Jaroslav Bednář, následně ani Marek Trončinský s Brianem Ihnacakem. Klepiš už ale na Ondřeje Kacetla vyzrál, zatímco Adam Courchaine ztroskotal na Davidu Rittichovi, který kryl i sedmý nájezd v součtu s předchozím zápasem. Klepiš byl rád, že svou oblíbenou kličku použil.

"Kluci tomu říkají můj rodinný klenot, ale není to jednoduché. Gólmani jsou čím dál tím lepší. Kacetl chytá samozřejmě výborně, máme to spolu na bekhendové kličky 1:1. Já už jsem to zkoušel jednou v Hradci, tam mi to chytil. Ty nájezdy jsou loterie, je to padesát na padesát a dneska jsem byl o trošku šťastnější já," řekl Klepiš novinářům.

V náročné sérii Mladá Boleslav dokráčela k mečbolu díky třem zvládnutým nastavením. "Oba dva týmy to stálo hodně sil. Je to i o štěstí. Oni včera měli strašně moc šancí v prodloužení a mohli to rozhodnout. Dneska taky něco měli a my taky. Došlo to na nájezdy. David Rittich chytal dobře. Nájezdy se mu zase povedly a my jsme dali ten jeden šťastný," oddechl si Klepiš.

V nájezdech zazářil i Rittich

Mladá Boleslav vedla už 3:0, ale soupeř vyrovnal a domácí ztratili i další vedení. "Vynadali jsme si, protože z 3:0 by se to stávat nemělo, ať je to v play-off nebo v základní části. Hradec je kvalitní tým, který je zkušený, hraje dobře, a stalo se. Ale nemělo by," podotkl Klepiš.

Dvojnásobný vítěz extraligy se Slavií a Gagarinova poháru v KHL s Ufou a Dynamem Moskva upozornil, že za stavu 3:1 na zápasy musí hrát Mladá Boleslav i nadále s pokorou. "Nic není hotové. Je to otřepaná fráze, že poslední krok je nejtěžší, ale je to pravdivé. Pojedeme tam bojovat, uděláme pro to maximum. Budeme se snažit hrát jako teď, samozřejmě bez těch chyb. A pokusíme se vyhrát," vzhlížel Klepiš k úternímu duelu v Hradci Králové.

Gólman David Rittich nepustil ve dvou rozstřelech ze sedmi pokusů Hradce Králové ani jeden gól, ale smál se, že střelce soupeře nemá načtené. "Oni mě jen trefovali," řekl Rittich a pochválil Klepišovu volbu zakončení. "Já jsem doufal, že už to konečně udělá a nebude vymýšlet ty svoje ptákoviny. Pravák a rychlý bekhend, když to dobře trefí, tak je to nechytatelné."