Umístění je o to překvapující, že kádr je v podstatě totožný, k výrazným změnám nedošlo ani v přípravě nebo herním systému.

Proč to tedy týmu nejde stejně jako minulou sezonu, v níž vyhrál základní část? "Ta otázka mě napadla za poslední dva měsíce častokrát. Nemám na ni odpověď. Kdybych to byl věděl, změním to. Když začnu u sebe, vím, že nehraji, jak bych měl. Ani z padesáti procent. Nepomáhám moc týmu, beru to částečně i na sebe," uvedl po nedělním utkání Jakub Klepiš.

Účastník posledního mistrovství světa je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem týmu, ale vstřelil v úvodní polovině soutěže jediný gól.

"Já jsem nikdy moc gólů nedával, spíše jsem nahrával. Ale jeden gól je děsná bilance, to by se stávat nemělo. Gólmani jich dali pomalu více než já. Co k tomu říci… Jsem na sebe naštvaný, že to nejde a není to ono. Jediné co můžu já i ostatní dělat, je makat na tréninku a jít zápas od zápasu," pokračoval ve své zpovědi jednatřicetiletý forvard.

Klepiš ale není jediným, jehož góly schází. Jednu trefu má na kontě i Martin Adamský, pouze tři dal Erik Hrňa, nejlepší střelec minulého ročníku. Tohle trio tehdy nasázelo soupeřům v základní části 55 branek.

"Chybějí Erikovy góly, moje, od Ády. Celkově dáváme málo gólů. Asi se málo cpeme do brány, málo střílíme. To jsou všechno věci, které si říkáme. Musíme si to pořád nejen říkat, ale i dělat. Není to hra jednotlivců, týká se to všech v kabině," podotkl.

Třinečtí se po utkání zavřeli v šatně zhruba na půl hodinu a situaci mezi sebou probírali. V této sezoně ne poprvé.

"Proběhla lehká bouřka. Různě jsme si vyříkali, co kdo dělá špatně. Bavíme se o tom pořád. Ale padla i pozitivní slova. Ve stavu, ve kterém se nacházíme, ještě po sobě jeden po druhém řvát by nemělo cenu. Snažili jsme se proto taky povzbudit a říci, co příště dělat lépe v tréninku i v zápase. Musíme jít krůček po krůčku," dodal Klepiš.

Oceláři už v průběhu sezony vyměnili trenéry a není vyloučeno, že dojde i k hráčským změnám. Týkat by se mohly třeba i samotného Klepiše. "Jestli přijde nějaké rozhodnutí z vedení, že mě budou chtít vyměnit, nebo vyhodit, to je na nich. Takový je hokejový život. Já to nedělám schválně," uzavřel Klepiš.