"Nemám to vůbec rád, když musím zápas sledovat jen z tribuny. A ještě navíc, když je mistrovství… Bolí to, ale to je hokej. Mrzí mě to moc," řekl Klepiš po středečním tréninku novinářům. "Každopádně je daleko horší být na tribuně, než ten zápas hrát," dodal finalista extraligy s Třincem.

Ohledně toho, kdy by mohl naskočit zpět do sestavy, je opatrný. Naděje se však nevzdává. "Teď opravdu nelze říct přesný den, co a jak bude. Pracujeme na tom s fyzioterapeutem týmu Michalem Trucem, jsem tedy v těch nejlepších rukách. Je to pár dnů a mohu říci, že se to akorát zlepšuje. Pořád to však není ideální, takže do zápasu ještě nepůjdu. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál," přiblížil Klepiš.

Program má kromě samotných zápasů shodný se zbytkem mužstva. "Jen si dám navíc asi nějaké kolo, protože jsem nebyl tři dny v zápřahu," plánoval Klepiš.

V roli diváka duel hodně prožívá

Zápas proti Kanadě strávil v hledišti, v sektoru vyhrazeném nehrajícím hráčům a trenérům jiných týmů. "Jsem nervózní, když na to jen koukám. A hodně to prožívám. Když to člověk vidí z té výšky, tak je chytrej a mohl by hned být trenérem. Je to úplně něco jiného, než když jste na ledě, kde nevidíte tolik toho prostoru a máte jen vteřinu na ta rozhodnutí, zatímco shora vidíte všechno," porovnal Klepiš.

A podle všeho už si trenérské řemeslo trošku osahává, neboť na svých kamarádech nenechá nit suchou. "Hodně to teď skautuju, takže když se 'Vorasovi' (Jakubu Voráčkovi) něco nepodaří, tak mu to potom vytknu a řeknu mu, jak by to měl udělat správně. Jardovi (Jágrovi) samozřejmě to samé, v tom jsou tady bez výjimek. No a kluci to berou," smál se Klepiš.

Při středečním týmovém focení vylézal na lavičku opatrně, ale prý nikoliv kvůli zranění. "To bylo už věkem. A taky proto, abych neupadl. Navíc tam byl známý vtipálek Radek Smoleňák, tak jsem byl ve střehu, aby nepřišel nějaký vtípek," vysvětlil Klepiš.